novi glossy

Lepa Brena u prvoj PRAVOJ biografiji otkriva: Sve o čemu sam DUGO ĆUTALA!

0


Mada i danas rado sama prepričava kako je na samom početku karijere popularnost stekla zahvaljujući šali čuvenog TV voditelja Minimaksa, koji je objavio sporni smak hita Slatkog greha "Čačak, Čačak", čini se da u životu Lepe Brene ništa nije bilo slučajno.

foto: glossy
foto: glossy

Daleko od uobičajenog estradnog miljea, svoju karijeru je od početka osamdesetih vodila veoma mudro i o svemu razmišljala svojom glavom, pa je starije generacije pamte kao jedinu pevačicu koja je u vreme Jugoslavije u emisijama komentarisala ekonomsku krizu ili političku situaciju. Njeno mišljenje narod je želeo da čuje i uvaži. Upravo zbog toga postala je autentična jugoslovenska zvezda koja traje tri i po decenije.

 

To je povod da se ove jeseni, tačno na svoj rođendan, 20. oktobra, još jednom pokloni publici na spektakularnom koncertu u Beogradskoj areni, koji će odmah sutradan imati i svoju reprizu. A kad se podvlači crta i slavi neka važna godišnjica, idealna je prilika i da se evociraju uspomene.

 

Nostalgija s mirisom medene pite

 

Legendarna Lepa Brena rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli kao Fahreta Jahić, treće dete medicinskog tehničara Abida i krojačice Ifete Jahić. Detinjstvo je provela u Brčkom uz stariju sestru Faketu i brata Faruka.

 

- Bila sam treće, neplanirano dete, kome se otac mnogo obradovao. Mama nas je budila golicanjem, dok je iz kuhinje dopirao miris doručka. Potom bi pravila raspored ko će šta tog dana da radi u kući, ali nas nije previše opterećivala. Za praznike smo s mamom pravili tortu i medenu pitu. Ne postoji šerpa koju nismo olizali prstima. Volela sam kad nam tata, po povratku s posla, podeli svilene bombone...

 

Kompletan tekst pročitajte u novom, 49. broju magazina Glossy, koji u sredu, 17. oktobra dobijate na poklon uz dnevni list Kurir.

 

Poklanjamo vam magazin o poznatima kakav ste želeli - Živite život poznatih, čitajte magazin Glossy, svake srede uz dnevni list Kurir!

foto: glossy

 

makonda-tracker