počivaj u miru

Srpsko glumište ostalo je bez još jedne legende: Nakon duge bolesti, Predrag Ejdus preminuo je u 72. godini

1

Od javnosti je krio da mu je zdravstveno stanje prilično narušeno, ali od ljubavi prema glumi nije odustajao.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Posle dugo bolesti glumac Predrag Ejdus preminuo je u 72. godini.

 

Od javnosti je krio da mu je zdravstveno stanje prilično narušeno, ali od ljubavi prema glumi nije odustajao. Ejdus je decenijama bio prisutan na našoj javnoj sceni. Izvanrednim ulogama ostavio je upečatljiv trag na polju ove umetnosti, a kako je govorio, želja za glumom nikada ga nije napuštala, pa čak i u najtežim trenucima.

 

Pre nekoliko meseci rekao je da je u jednom periodu života ima ozbiljnih zdravstvenih problema i da je bio u komi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andjela Grozdanic (@andjela_grozdanic_photography) on

Tog perioda se ne sećam, ali kada sam nakon toga shvatio da ću 95 posto ostati paralizovan, a da ću ostati živ, govorio sam: „Pa ništa. Predavaću studentima, uostalom može da se glumi i u kolicima“. Gluma me nije napuštala ni onda kada sam bio očajan. Tada sam razmišljao da je bolje da sam umro nego što sam ostao paralizovan, ali ne zbog sebe nego zbog porodice i tereta koji bih bio mojim bližnjima. Srećom, nauka i odlični doktori su me izvukli i jedan sam od retkih koji je uspeo da preživi tu bolest", govorio je Ejdus.

 

Ova glumačka legenda bio u je u jednom od najdugovečnijih brakova na domaćoj javnoj sceni, a on i njegova supruga Milica poslednji put su prosavili 42. godišnjicu zajedničkog života.

 

Milica Ejdus je poznati scenograf i arhitekta, ali je veoma retko možemo videti u javnosti. Ova žena, govorio je, obeležila je veo njegov život.

 

predrag i milica
predrag i milicafoto: Damir Dervišagić

 

makonda-tracker