Hrabro

Predrag Ejdus u kratkom razgovoru za Story: Oporavljam se nakon zahtevne operacije

0
Glumac Predrag Ejdus izašao je iz bolnice u kojoj je proveo skoro mesec dana usled zdravstvenih problema zbog kojih je morao da se podvrgne hirurškoj intervenciji i pred njim je sada duži period mirovanja.
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Legenda srpskog glumišta Predrag Ejdus (69) važi za jednog od onih glumaca koji su tokom karijere davali celog sebe svakoj novoj ulozi. Kada je reč o poslu, ovaj Beograđanin nije se štedeo i to ga je s vremenom koštalo zdravlja. Iako se prema njegovoj energiji koju daje publici nije moglo naslutiti da ga muče bilo kakvi problemi, Ejdus je poslednjih mesec dana imao veoma turbulentan period.

 

Naime, sredinom prošle godine najavljivana je predstava vrcavog naziva "Moj deda je aut", u kojoj je trebalo da glumi starijeg gospodina Marka, jednog od glavnih likova. Međutim, usled zdravstvenih poteškoća koje su ga zadesile minule jeseni, morao je da odustane od ovog angažmana. Kako Story saznaje, glumac je u vreme praznika bio podvrgnut zahtevnoj hirurškoj intervenciji nakon koje se sada uspešno oporavlja.

Bio sam u bolnici skoro mesec dana tek sam izašao a predstoji mi još nekoliko velikih pregleda", potvrdio je Ejdus za Story, objasnivši da je upravo zbog zdravstvenih problema odustao od angažmana u predstavi koja je počela da se priprema prošle godine.

Predrag Ejdus: Deca su moj najveći uspeh

Nažalost, nisam više deo komada 'Moj deda je aut'. Bio sam na početku, međutim, saznao sam da moram da idem na jednu veoma komplikovanu operaciju, pa sam im se zahvalio i vratio ulogu", objašnjava bard našeg glumišta ne želeći mnogo da govori o zdravstvenim problemima s kojima se suočio.

Dodao je samo da mu je nakon pregleda koji ga očekuju predviđen duži period mirovanja. Poznati glumac i ranije je imao problema sa zdravljem, ali se tada, kao i danas, sa njima uhvatio ukoštac. U jednom trenutku odlučio je da promeni tempo života i uspori ritam, ali i pored toga, uživa u svakoj novoj ulozi i životnim radostima:

Za sada sam zdrav čovek, ali oprezan, jer znam da ništa nije večno. Svakog časa može da se dogodi nešto novo, a ja mogu samo da živim malo smirenije nego prethodnih godina, osluškujem svoj organizam i radujem se svakom novom danu", govorio je ranije Ejdus kog će u pomenutoj predstavi, prema sadašnjim planovima, zameniti Boris Komnenić.

Predrag Ejdus: Gluma nije profesija za one koji žele da budu slavni i bogati

Tek sam izašao iz bolnice, a predstoji mi još nekoliko velikih pregleda", rekao je Ejdus, u kratkom razgovoru za Story.

makonda-tracker