iskreno

Verica Rakočević otkrila TAJNU lepog izgleda: Zdrav duh važniji je od svih botoksa i ostalih gluposti kojima se žene upropašćavaju!

1

Nju nismo navikli da viđamo sa šminkom, a ona uvek dobro izgleda. Tajna je zavoleti i prihvatiti svoje mane, ali se brižljivo truditi oko prirodne lepote.

Dizajnerka Verica Rakočević
Dizajnerka Verica Rakočevićfoto: Andreja Damnjanović

U dvadeset i prvom veku mlade devojke se još u ranim dvadesetim odlučuju za hirurške poduhvate, nesvesne da je lepota sve ono što već jesu kada su prirodne. Naša dizajnerka, Verica Rakočević ne samo da se nikada nije izlagala takvim poduhvatima, nju nikada nećemo videti sa make up-om na licu, jer se šminka isključivo za potrebe snimanja televizijskih emisija ili fotografisanja, prenosi Stil.

 

Verica važi za jednu od najnegovanijih žena na našoj javnoj sceni, podelila je sa nama par saveta koje ona koristi i koji joj daju uvek prirodan i lep izgled.

 

Naime, ova lepa plavuša za jutarnju negu izdvaja svega deset minuta. Ona nije neko ko se razvlači po krevetu, već ustaje brzo, popije mlaku vodu sa limunom, prošeta malo baštom, a zatim sledi tuširanje i nanošenje na lice seruma kolagena i dnevne kreme koja obavezno sadrži zastitni faktor 50.

 

Večernja nega se sastoji od tuširanja. Dva puta nedeljno pilinguje lice i telo sodom bikarbonom. Na lice obavezno nanosi vitamin C, serum hilurona i noćnu kremu. Svako veče nakon tuširanja na vlažnu kožu mažem organsko kokosovo ulje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on

Pred spavanje Verica pije čaj od nane sa kurkumom i cimetom kao eliksir. Kada je u stresnom periodu, vikendom odvoji sat vremena za opuštanje u džakuziju.

 

Takođe Rakočevićeva kaže da do pre nekoliko godina nije odlazila kod kozmetičara niti je izlagala svoje lice takvim tretmanima. Sada redovno ide na tretmane kiseonikom i mezoterapiju sa koktelom vitamina.

 

Pošto uvek održava lepu liniju zapitali smo da li ona uopšte vodi računa o istoj, na šta Verica kaže da se hrani zdravo, pije antioksidanse, prirodni Q-10 proizveden po japanskoj tehnologiji, vitamin D i kroz sokove puno vitamina C.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on

Vežba tri puta nedeljno sa personalnim trenerom po sat vremena vežbe koje su kombinacija partera, trake i istezanja. Ide na masaže dva puta sedmično i neumorno radi u bašti. Vežba zbog svog zdravlja i oslobađanja stresa.

 

Lepota je za Vericu nešto drugo, pa tako kaže da su svetle obrve i trepavice njen zaštitni znak, i da je privatno šminka nikada nije zanimala. 

 

Nega je osnov svega. Koža, kosa, zdravo telo i zdrav duh važniji su od svih botoksa, nadogradnji i ostalih gluposti kojima se žene upropašćavaju. Samopouzdanje proizilazi iz zadovoljstva životom i onim što radite. Nikakva šminka, niti bilo koji dodatak vam ne može dati trajni osećaj sreće", kaže Verica za Story.rs.

 

makonda-tracker