bravo

Čovek pre svega: Novak Đoković uputio je reči podrške mladoj teniserki zbog kojih će se svi Amerikanci POSTIDETI!

3

Nole je oduvek bio na strani pravde, pa tako ni ovaj događaj nije izuzetak.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nekoliko dana posle završenog US open-a u centru pažnje su i dalje učesnici ženskog i muškog finala, ali pre svega Serena Vilijams. Skandal koji je teniserka izazvala nije prvi u njenoj karijeri, ali ovog puta nije od svih dobila podršku.

 

Nažalost, zbog toga je mlada Naomi Osaka, dvadesetogodišnja Japanka, prva pobednica jednog grend slema u muškoj i ženskoj kategoriji iz iove zemlje.

 

 

Nakon što je Novak Đoković savladao u tri seta Huana Martina del Potra i tako stigao do 14. grend slem titule, američke novinare je zanimao njegov stav o "aferi Vilijams", a ono što im je tada rekao - nije se uopšte "poklopilo" sa Sereninim i stavovima dela lokalne javnosti da je u pitanju bilo seksističko ponašanje arbitra.

 

U studiju, Nole se najpre sreo sa Osakinim agentom Stjuartom Duguidom, dok se mlada Japanka spremala da stane pred novinare.

 

novak đoković
novak đokovićfoto: Profimedia

Držala se sjajno (posle finala)", rekao Đoković, a prenosi zvanični sajt ATP-a.

I, tu negde, u te tri reči, staje sve ono što je američka publika koja je zviždala mladoj Amerikanki treba da čuje. Teniserka koja je pre samo četiri godine molila Serenu, svog idola, za zajedničku fotografiju, posle finala je bila u suzama. Ali, ostala dostojanstvena, privevši kraju ceremoniju kako je znala i umela, ne uticavši nikako na ono što se oko nje dešava. Primila je trofej, zahvalila se svima i, kada je sve bilo gotovo, otišla polako sa velike pozornice.

 

Nole je svoje reči ponovio i kada je Osaka prilazila, da i američki novinari čuju.

 

Kada je porazgovarao sa Japankom, bilo je to na daleko vedrije teme. Mlada Osaka priznala je da nikada nije gostovala na jednom takvom Tv šou. Đoković se samo nasmejao.

Znaš, očekivala sam da je ovaj trofej teži", poverila mu se.

naomi osaka
naomi osakafoto: Profimedia

Stoji ti sasvim dobro", odgovorio joj je, da svi čuju.

 

makonda-tracker