tragedija

Ponela je čak tri krune: Mis univerzuma preminula nakon duge i teške bolesti (FOTO)

0

Mis Teksasa, mis USA, i za sam kraj mis univerzuma iz 1995. godine preminula je u svojoj 46. godini života.

Čelsi Smit
Čelsi Smitfoto: Profimedia

Američka glumica, pevačica, televizijski domaćin i kraljica lepote, jedina meleskinja koja je osvojila sve tri krune lepote, Čelsi Smit preminula je.

 

Karijeru je započela u svojoj 21-oj godini života, na svom prvom velikom takmičenju za lepotu 1994. godine kada je i odnela krunu Galvston okruga

 

Mis Usa postala je 10. februara 1995. godine, nakon čega je otputovala na takmičenje za mis univerzuma koje se održavalo u Namibiji i 12. maja iste godine Čelsi je dobila krunu za lepoticu univerzuma.

 

Proleća 2017. godine Smitovoj je dijagnostikovan rak jetre. Nakon otkrivene bolesti, Čelsi je otišla kod svoje majke u Pensilvaniju, gde je ostala do svoje smrti.

Ako ljudi žele da me upoznaju, mislim da je važno da znaju da sam polu crnkinja i polu belkinja i da to nije bila prepreka", rekla je Čelsi u poslednjem intervju za "Houston Post" pre nego što je umrla.

Čelsi Smit
Čelsi Smitfoto: Profimedia

Srca su nam slomljena što moramo da kažemo da je Čelsi Smit preminula nakon teške bolesti. Čelsi je bila voljena ćerka, bratanica i prijatelj. Nedostajaće nam njen zarazni smeh, volja za životom i slobodan duh. Ostavila je neizbrisiv trag kod svih koji su je poznavali", stoji u saopštenju njene porodice.

 

makonda-tracker