Glossy PRIČA NEDELJE

Gorica Popović otkriva: Mnogi moji prijatelji nisu bili tu za moj rođendan

1

Dva dana nakon što je napunila 66 godina, legendarna glumica govori o svom stavu prema životu, ali i prema poslu, za koji je spremna da daje celu sebe

foto: Glossy Press

 

Pokušavam da se nateram na fizičku aktivnost, ali to baš ne ide lako. Imam dva psa pa ih redovno šetam. A volim i da plivam. Evo, i danas sam čvrsto rešila da idem na bazen. Dosta dobro plivam, a u tome uživam i dok sam na Srebrnom jezeru. Moja kuća ima veliko dvorište gde se tokom letnjeg perioda najčešće relaksiram, a ceo taj kraj i okolna priroda velika su mi ljubav još otkako je moj pokojni otac sazidao vikendicu. Preko puta nje otvoren je fitnes centar koji radi 24 časa dnevno i stvarno me privlači. Vidim one sobne bicikle i čini mi se da bih mogla da probam",priznaje glumica.


Gorica se raduje i novoj ulozi u velikoj seriji "Pogrešan čovek", gde će ponovo igrati s Markom Nikolićem. Posebno je veseli što će novi projekat Jelene Veljače spojiti iskusne i mlade glumce iz cele bivše Jugoslavije.

Jedna linija se odvija u Beogradu, a druga u Zagrebu. Nisam imala zajedničke scene s kolegama iz Hrvatske. Igram ženu koja je kućna pomoćnica i dadilja. Ona je upućena u sve tajne te porodice", otkriva Gorica i priznaje da ne razmišlja o penzionisanju.

Ne osećam se kao neko ko je spreman za penziju. U Ateljeu su mi produžili ugovor na dve godine, a i kad odem, imaću naslove na repertoaru. U Ateljeu sam imala najviše predstava, 109 u sezoni. Glumac ne treba da ode u penziju dok može da stoji na nogama i pamti tekst, a ja uživam na sceni", zaključuje Gorica, koja je u braku s Nenadom Petrovićem, saksofonistom u bendu Emira Kusturice.

 

makonda-tracker