događaj koji je promenio sve

Te noći je jedan čovek potegao pištolj na njega: Lenka otkriva zašto je sa Radetom Šerbedžijom pobegla iz zemlje (FOTO)

2

Poznata rediteljka i supruga slavnog glumca otkrila je događaj za koji malo zna. 

foto: Profimedia

S nekoliko prijatelja otišao je da proslavi rođenje naše ćerke. Te noći je jedan čovek potegao pištolj na njega. Svašta mu je rekao, vređao ga. Možete zamisliti šta se sve tu događalo. Sutradan je Rade otputovao u Ljubljanu gde je s Radkom Poličem Racom igrao predstavu u Cankarjevom domu. Nazvao me i rekao da moram da dođem u Ljubljanu. O napadu i potezanju pištolja nije mi rekao ni reči. Osećala sam da se nešto ozbiljno događa. Nina je imala tek šest dana kad sam krenula prema Sloveniji i to preko Makedonije, a Rade mi je tek kad sam došla ispričao šta se dogodilo i zašto smo morali da odemo", pričala je rediteljka.

 

Teški dani su se nastavili, ali otvorila su im se vrata kad ih je u London pozvao glumac Entoni Endrus, s kojim je Rade pre sarađivao. Kako su učestvovali u mirovnim kampanjama, došli su i do glumice Vanese Redgrejv, koja je bila investirana u problematiku rata u Hrvatskojali i Bosni i Hercegovini.

 

Dok smo bili u Londonu, Rade je dobio poziv da radi predstavu u Mančesteru, zatim je Milčo Mančevski snimio film "Pre kiše" s Radetom u glavnoj ulozi. Taj je film označio početak njegove međunarodne karijere i otvorio mu mnoga vrata. Na početku je u Londonu bilo jako teško. Bilo je dana kada sam brojala pelene i vagala koliko ih mogu promeniti u danu, četiri ili šest. Jedna je koštala 11 penija", ispričala je Lenka za Jutarnji. Vanesa Redgrejv i njen brat Kolin u jednom su im trenutku predložili osnivanje "Moving Theatre". Redgrejv je otišla u SAD pa im je ostavila stan da u njemu borave dok nje nema.

Druga ćerka, Vanja, rodila se ubrzo, a Lenka se zaposlila u bolivijskoj ambasadi (njena je majka rođena u Boliviji), ali su malo odahnuli tek kad je Rade dobio ulogu u "Svecu" 1997. Treća ćerka Milica takođe se rodila u Londonu, a nakon devet godina života tamo, preselili su se u Los Anđeles kako bi Rade mogao intenzivnije juriti svoju holivudsku karijeru. To mu je i uspelo, a Lenka nikad nije krila kako je svesno zapostavila svoju karijeru i brinula se o deci kako bi on mogao da napreduje.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

makonda-tracker