događaj koji je promenio sve

Te noći je jedan čovek potegao pištolj na njega: Lenka otkriva zašto je sa Radetom Šerbedžijom pobegla iz zemlje (FOTO)

2

Poznata rediteljka i supruga slavnog glumca otkrila je događaj za koji malo zna. 

foto: Beta, Lana Silvar Domin
foto: Beta, Lana Silvar Domin

Poznati, prihvaćeni glumac i nadobudna, mlada rediteljka upoznali su se prvi put u Subotici 1990. godine i svima osim njima činilo se da su savršen par. Dobro, i Rade je brzo bio fasciniran 20 godina mlađom Lenkom, ali ona nije bila impresionirana. Tek je završila akademiju i planirala je da istražuje pozorište, otkriva nove glumce i da ide po svetu. A onda se neočekivano zaljubila u Šerbedžiju, prenosi Stil.kurir.rs. 

 

 

Upoznali smo se 1990. godine u Subotici. Došao je da radi "Kralja Edipa" na tamošnjem festivalu. Tek sam završila akademiju i došla sam da radim manju predstavu. Radila sam s njegovim studentima s novosadske akademije. Jedan dan smo se sreli u holu teatra. Imala sam problema s nekim od njegovih studenata i htela sam s njime o tome da porazgovaram. On je imao 43, a ja 23 godine. Mom ocu i majci to je bio drugi brak, a otac je od majke bio stariji 18 godina. Nije mi bilo nimalo neobično da se kao mlada zaljubim u muškarca koji je 20 godina stariji od mene. Oduvek su mi se sviđali muškarci koji su stariji od mene, koji imaju više životnog iskustva. Sve je išlo vrlo brzo iako nisam očekivala da će se razviti u ljubavnu vezu. Radu nisam poznavala, ali znate kako je to u pozorišnim krugovima - kruže tračevi i svakakve priče. Fascinantno je šta su sve ljudi sposobni izmisliti iz zavisti", ispričala je za Jutarnji list Lenka.

 

Sve je, zapravo, počelo tako što je Šerbedžiji, tada već velikoj jugoslavenskoj glumačkoj zvezdi, koleginica Inge Apelt rekla: "Ovu bi malu mogao da oženiš", pokazujući u Lenkinom smeru.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

makonda-tracker