otvoreno o svemu

Aleksandra Simić PRVI PUT javno o detaljima iz svog života: Jedino RADOM se pobeđuju svi tračevi i predrasude!

0

Voditeljka je kroz svoju karijeru ugostila mnoge slavne ličnosti koje su pričale o svom životu, a ona je sada prvi put rešila da javno progovori i o detaljima iz svog privatnog života

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Sve češće na društvenim mrežama gledamo fotografije poznatih ličnosti koje vežbaju, brinu o svom telu i posećuju fitness centre, imaju svoje personalne trenere...

 

U Beogradu i šire po parkovima i stazama srećemo ljude koji trče ili brzo hodaju što je pre samo nekoliko godina u našoj sredini čak bilo i sramota.

Naša sagovornica, autor i voditelj emisije „Iskreno sa Aleksandrom Simić“ skrenula je pažnju svojih pratilaca na Instagramu i Facebook-u fotografijama iz Tašmajdanskog parka gde redovno pronalazi svoju oazu mira i beg od stresa i to upravo kroz trčanje i vežbanje .

 

- Sasvim nenadano sam krenula da se rekreiram i u parku, pored fitness centra koji redovno posećujem. Ali biti na svežem vazduhu dragoceno je za naš nervni sistem i naša čula. Osim toga, srećete nove ljude, zapažate više detalja, vidite i sasvim slučajno neke drage osobe koje poznajete. Novinaru su jako bitni detalji a ja kroz brzo hodanje, trčanje i vežbanje u parku uočavam detalje i na drugima i na sebi i u svom okruženju - iskrena je Aleksandra.

 

foto: Privatna Arhiva

Kaže da je počela da vežba aerobik u svojoj sedamnaestoj godini želeći da smrša na kraju puberteta jer tih par kilograma njoj se činilo kao deset. Naravno, uglavnom ih je samo ona primećivala .

 

- Nisam pobornik gladovanja jer sam prošla kraj ivice poremećaja u ishrani kao tinejdžerka. Bili su to loše vreme, loše vrednosti i tzv. manekenke –vešalice u modi ,a sve mi devojčice smo želele da izgledamo poput njih. Mislite da tu drastičnu dijetu držite pod kontrolom i odjednom svi konci se pokidaju i vi ne znate kuda nego ka zdravlju. Taj uspeh smatram jednom od svojih većih pobeda . Danas sam promoter zdravog načina življenja i redovnog vežbanja. Zdravo se hranim, ništa sebi ne „ukidam“ ali sam umerena i pratim svoj organizam. Svako bi trebao da prati svoj organizam i zato mislim da je vrsta i način ishrane individualna stvar a ne stvar pomodarstva . Svako srce kuca na svoj način, svako ima svoje gene i ne može svakome isti način ishrane odgovarati - prvi put Aleksandra govori o nekim detaljima svog privatnog života.

 

foto: Privatna Arhiva

Na brzo hodanje po Tašu krenula je u jednom trenutku kada joj je kroz misli prolazilo milion pitanja a nijedan odgovor i ono što ju je fasciniralo jeste činjenica da je u parku uz hod i kretanje došlo i rešenje problema.

 

- Često je bolje da kroz ćutanje, šetnju, rekreaciju pričate sa sobom i razrešite dileme nego da u beskraj sa drugaricama evocirate svoje rane. Kroz svoje tv formate , emisiju „Iskreno sa Aleksandrom Simić“ i „Izlaz“ pokušavam da pomognem svima nama kroz iskustva onih čiji nam se životi čine idealnim dok ne „zagrebemo“ malo jače. Srećna sam što mnoge teme u nas više nisu tabu, a opet nisam sigurna koliko smo u svojim glavama prevazišli uverenja koja su duboko ukorenjena. Zato i dalje čujete da kada je neko drugačiji mora da mu nešto fali, ako je uspešan muškarac mora da je gej, a ako je uspešna devojka ko zna ko je gura. Međutim jedino se radom i rezultatima svi tračevi pobijaju i pobeđuju predrasude - navodi autorka koja će početkom sezone proslaviti stoti intervju emisije „Iskreno....“

 

foto: Privatna Arhiva

Propagirajući zdrav život kaže i da je kolege i muzičari sa kojima sarađuje zavitlavaju jer ne pije alkohol dok joj je mineralna voda omiljeno piće. Svoj dan započinje aerobikom ili trčanjem , voli da radi i da pomaže drugima u radu, veruje u nemoguće i veruje u iskrenost.

 

- Ništa nije slučajno, pa tako ni naziv moje emisije. Jedino iskrenošću pobeđujete i mirni ste pred sobom - zaključuje Aleksandra Simić.

 

 

makonda-tracker