TUGA

Bend objavio tužne vesti: Legendarni bubnjar iznenada preminuo u 54. godini

0

Vini Pol, legendardni bubnjar i jedan od osnivača metal benda Pantera, preminuo je u 55. godini.

foto: YT Printscreen
foto: YT Printscreen

Zvanični kanal komunikacije teksaškog metal benda Pantera objavio je tužnu vest da je čuveni bubnjar ovog benda Vinsent Pol Abot, poznatiji kao Vini Pol, jutros preminuo u 54. godini. Uzrok smrti još nije poznat.

 

Rođen kao Vinsent Pol Abot, zajedno sa bratom Darelom Abotom ("Dimebag Darrell") osnovao je Panteru u Teksasu početkom osamdesetih. Grupa je postala jedna od najuticajnijih na sceni, i nominovana za četiri Gremija pre raspada 2003. godine.


Nakon Pantere, braća su oformila bend Damageplan koji je kratko nastupao, pre nego što ga je zadesila tragedija – "Dimebag" je ubijen tokom nastupa u Ohaju u decembru 2004. godine.

 

Poremećeni bivši marinac Nejtan Gejl upucao je Abota pet puta u glavu, a nastao je haos pošto je publika isprva mislila da su pucnji deo nastupa. Ukupno je ubijeno još troje i ranjeno sedmoro ljudi.

 

Motiv ubistva nikada nije jasno utvrđen, mada je u dokumentarcu "Behind the music" tehničar zvuka Aron Barns rekao da je Gejl, nakon što je ubio Darela, tražio i Vinija. Gejl je šest meseci ranije izbačen sa nastupa benda pošto je pokušao da uleti na binu.

 

Vini je proteklih godina nastupao sa metal supergrupom Hellyeah, koja je poslednji album objavila 2016. godine. Grupa je imala zakazane nastupe za kraj ove godine po festivalima u Americi.

 

Pantera je u karijeri objavila devet studijskih albuma i prodala ih u više od 60 miliona.

 

makonda-tracker