neizmerna tuga

Poslednji pozdrav za slavnog Avićija: Proslavljeni di-džej sahranjen uz suze, ruže i stihove

0

Tim Bergling, u javnosti poznat kao di-džej Avići sahranjen je u nedelju na privatnoj ceremoniji za ožalošćenu porodicu i bliske prijatelje u rodnom Stokholmu na groblju poznatom i kao Šumovito groblje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Avićija su pronašli mrtvog 20. aprila u hotelskoj sobi u odmaralištu u Omanu gde je, kako piše The Sun, navodno oduzeo sebi život. Muzičar je imao samo 28 godina.

 

Avićijev poslednji ispraćaj za najbliže bio je u katedrali pod zaštitom UNESCO-a. Američki muzičar i vlasnik noćnog kluba Džesi Vejts fotografisao je papire sa stihovima i notama uz latice crvenih ruža te stavio na društvenu mrežu.

 

Zvanični uzrok smrti ni nakon sahrane nije javno objavljen, no još je prošli mesec Berglingova porodica prenela podatak kako je di-džej najverovatnije oduzeo sebi život. Tada su u pismu za javnost rekli da se Avići 'borio sa svojim mračnim mislima, ali da više očito nije mogao'.

 

U pismu, potpisanom s 'Porodica', piše kako je Tim bio nežna umetnička duša i osetljiv dečko koji nije bio dovoljno snažan za 'mašineriju' u koju je prerano upao, odnosno javni posao kojim se bavio. Piše i da su ga mučile filozofske misli o značenju života, životu uopšte i pojmu sreće, ali da više nije mogao i da je zapravo žudeo za mirom.

 

 

makonda-tracker