ne propustite

50 najuspešnijih pesama Nade Obrić: Objavljena trostruka kompilacija

0

Svevremenska pevačica, Nada Obrić, koja je svojom pojavom obeležila muzičku scenu ovih prostora, jedna je od najpopularnijih pevačica narodne muzike, u svojoj dugogodišnjoj karijeri sniimila je antologijske hitove koji se rado pevaju i danas, među svim generacijama, a ova kompilacija svojevrstan je presek njene uspešne karijere.

foto: Aleksandar Jovanović Cile
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Na trostrukom CD-u pronaći ćete na jednom mestu 50 hitova iz bogate karijere, poput "Dugo te dugo očekujem", "Bolna ti ležim"," Ima li nade za nas dvoje", "Imala sam ljubav jednu", "Tebe nema" i mnoge druge.

 

foto: Promo

Duboka emocija pokreće i danas želju za slušanjem tih pesama. Tako je od 1971. godine kada je Nada za Jugoton snimila pesmu "Neću da plačem", a već sledeće "Neću drugu ljubav", pa do danas. Nizali su se večni, svevremenski hitovi koji su joj doneli titulu najtiražnije pevačice sa zlatnim pločama. Nada je pesme birala pažljivo. U svaki stih unela je osećanja i intuiciju. Nijednu pesmu nije otpevala, ako je istinski nije osetila i doživela. Njena pesma čula se od Zvornika gde je rođena, preko Sarajeva i Zagreba, do Beograda, i do svih najmanjih mesta i dvorana.

 

Podatak koji je neizostavni deo biografske priče kaže da su ljudi sedam dana zaredom dolazili u prepun beogradski Dom sindikata, da je slušaju. Tu je sada pred nama, nova antologijska zbirka, lirska i poetična, a opet snažna i bogata, koja donosi 50 originalnih pesama Nade Obrić. Na nama je da ih ponovo pošaljemo među ljude i da im poželimo srećan put u večnost.

 

 

makonda-tracker