19, 20, i 22. aprila

Najava turneje: Darko Rundek simpatičnom video porukom sa sinom pozvao fanove na koncerte

0

Poznati muzičar Darko Rundek se obratio publici video porukom i pozvao ih na koncerete koje će održati u okviru mini turneje u Srbiji - 19. aprila u Kragujevcu, 20. aprila u Novom Sadu i 22. aprila u Pančevu.

foto: Emir Srkalović
foto: Emir Srkalović

Darko Rundek je simpatičnom video porukom, snimljenom uz pomoć sina Vida Rundeka, pozvao fanove na koncerte koje će sa Ekipom održati 19. aprila u kragujevačkoj "Čaurnici", 20. aprila u novosadskoj "Fabrici" i 22. aprila u Kulturnom centru Pančeva.

 

foto: Boris Vezmar

 

U jednom pariskom parku Darko i Vid izgovaraju datume predstojeće mini turneje, a posebnu draž videu daje prisustvo kućnog ljubimca Rundekovih, Džek Rasel keruše Karapat, koja je ovekovečena i na omotu Rundek Cargo Trio albuma "Mostovi" (2015).

 

 

Darko Rundek i Ekipa zimu su proveli uglavnom radno u studiju, a nedavno su se oglasili novim singlom “Barbara”. koji je uhvatio “dragocjene trenutke zajedničkog muziciranja”. Pre toga, kreativna faza počela je jesenas singlom “Tamni jorgovan”, novom studijskom verzijom prerađene pesme “Tigidigi Regge” sa albuma “Ruke” (2001), a usledio je i predn ovogodišnji koncertni snimak “Apocalypso” stvari “Crni dusi”.

 

foto: Emir Srkalović

Mlade snage, bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basist Roko Crnić, saksofonistkinja Ana Kovačić, kao i stari saradnici trubač Igor Pavlica, violinistkinja Isabel Catala i multiinstrumentalista Dušan Vranić-Duco, okupljeni su u Ekipu za prošlogodišnju turneju “Apocalypso Now”, kojom je proslavljana 20. godišnjica izlaska Rundekovog albuma “Apocalypso”.

 

 

 

makonda-tracker