Priznala

Vesna Čipčić: Srećna sam, ali to ne znači da nisam i veoma kritična

0

Na današnji dan 1954. rodila se glumica Vesna Čipčić, koju najbolje pamtimo po ulozi Vesne Šurdilović u seriji "Vruć vetar". Iako je već zašla u sedmu deceniju života, Vesna neumorno radi i na novim projektima, pa smo je tako nedavno gledali i u "Sumnjivim licima".

foto: Petar Đorđević

Vesna je rođena u Beogradu, a odrasla u Kikindi. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1977. godine i bila je član više pozorišta. U svom braku sa Aleksandrom Alačem dobila je ćerku Anju, koja je pošla majčinim stopama i studirala glumu, kao i sina Ivana, koji je upisao režiju.

 

Za Vesnom je prilično uspešna i dugovečna karijera, pa je prava osoba da da svoje mišljenje o tome šta je za uspeh potrebno:

Uspeh je pre svega pitanje talenta, velikog rada, posvećenosti i često ogromnog odricanja."

foto: Petar Đorđević

Govorila je ranije i o tome kako odlučuje u životu i šta je vodi napred.

Tokom godina koje su iza mene shvatila sam da sam ponekad umela da reagujem instinktivno ili, kako se to kolokvijalno kaže, na prvu loptu i to nije uvek bilo uspešno, mada nekad i jeste. Nasuprot tome, dešavalo mi se da se u dugom razmišljanju ponekad i preigram. Život bi bio manje uzbudljiv i interesantan da to nije tako. Odluke: jednom se živi veoma su retke u ozbiljnom i posvećenom glumačkom radu, a tako je i u privatnom životu."

Izjavila je i da veruje u brak i da niko ne kaže da možda neće biti u još nekom. Sebe vidi kao emotivno ispunjenom, jer emocije krase čoveka i čine ga ljudskim bićem.

 

foto: Petar Đorđević

Pre par godina upitali su je da li je srećna žena, gde sebe vidi za deset godina i šta bi volela da joj se ostvari, na šta je odgovorila:

Jesam, što ne znači da nisam veoma kritična kako prema sebi, tako i prema svojim najbližima. Znam šta od sopstvenog života očekujem. Verujem da ću u narednih desetak godina odigrati nove značajne uloge i uživati u svojoj deci i njihovim uspesima."

Nadamo se da želje i nadanja već počele da joj se ispunjuju!

 

 

makonda-tracker