Otkriva

Dugo čuvana tajna srpske kneginje: Džon Kenedi je neposredno pred ubistvo dva puta pozvao telefonom

0

Dama nesvakidašnje lepote koja je u rodnom Beogradu godinama živela kao podstanar, decenijama čuva fascinantnu priču - koga je neposredno pred ubistvo u Dalasu pozvao američki predsednik Džon Kenedi?

foto: Aleksandar Jovanović
foto: Aleksandar Jovanović

Srpska kneginja Jelisaveta Karađorđević, lepotica čijem šarmu nisu odoleli mnogi muškarci, a među kojima je, osim biznismena i političara, bila i velika filmska zvezda Ričard Barton, konačno otkriva tajnu koju je toliko dugo čuvala.

Pre polaska za Dalas, predsednik me je pozvao telefonom, ali ja nisam bila u stanu. Policija je kasnije proveravala pozive iz Bele kuće. Pitali su me ko mi je telefonirao sa tog broja, ali ja sam im iskreno odgovorila da ne znam", rekla je Jelisaveta Karađorđević.

foto: Profimedia

Nisam sigurna da li je to bio poslednji Kenedijev poziv, ali u policiji su mi rekli da me je tog dana predsednik dva puta zvao iz Bele kuće. Nažalost, tada nisam pričala s njim. Razgovarali smo dan, dva ranije. Rekao mi je kako uopšte ne želi da ide u Teksas.

 

Kenedi je bio inteligentan čovek fascinantne energije i moj prijatelj, ali nikada nismo bili u intimnoj vezi. Upoznali smo se na Floridi, na večeri kod jednog kolekcionara umetničkih dela. Impresionirao me je znanjem, jer sam dotad uglavnom sretala Amerikance koji su mislili da je Jugoslavija glavni grad Čehoslovačke."

 

makonda-tracker