sve što niste znali o njoj

Veličanstveni osećaj koji će dugo pamtiti: 10 omiljenih stavki u životu princeze Danice Karađorđević

0

NJ.K.V. Danica Karađorđević otkrila je nedavno omiljene stavke u svom životu...

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

# Brak

 

Volim sto sam sklopila brak pred Bogom sa princom Filipom koji me je očarao i koji me u svakom trenutku čini najsrećnijom ženom na svetu. Brak, koji donosi nove obaveze i dužnosti kojima pristupamo sa velikom ozbiljnošću i odgovornošću. Osećam se veoma posebno kao udata mlada žena, rekla je princeza za Elle.

 

Krenula stopama princeze Dajane: Danica Karađorđević ćemu će da se posveti u budućnosti (FOTO)

 

# Saborna crkva

 

Prelepa Saborna crkva koju često posećujem za mene je uvek mesto gde nalazim mir i spokojstvo. Tu je krunisana naša ljubav venčanjem koje je činodejstvovao patrijarh srpski, gospodin Irinej. Veličanstveni osećaj koji sam tada doživela dugo ću pamtiti.

 

# Omaž

 

Naše venčanje bilo je omaž venčanju kralja Aleksandra i kraljice Marije Karađorđević 6. juna 1922. godine. Istraživali smo podatke o njihovom beskrajno interesantnom životu i venčanju koje je bilo spektakularan događaj širih razmera sa ovih prostora i ujedno i poslednje kraljevsko venčanje u prvoj liniji naslednika do našeg.

 

# Velika porodica

 

Kao jedinica uvek sam maštala da imam brata ili sestru i presrećna sam što Filip ima dva brata i dve sestre. Princ Petar, Filipov brat blizanac, princ Aleksandar, Sol i Luna dele sa mnom veliku ljubav i podrška su nam u svakom trenutku.

 

# London i Pariz

 

London je za mene oduvek bio grad koji sa neiscrpnom inspiracijom za kreaciju. Tematika mojih kolaža uvek se vezivala za velike gradove i njihovu energiju, tako da sam materijale kojima sam stvarala svoje kolaže donosila upravo iz Londona. Moje odrastanje u Parizu naučilo me je načinu življenja i ostvarivanju svog sopstvenog životnog stila i svakodnevica mi je ispunjena u svakom pogledu na način koji odgovara mom senzibilitetu i zdravom životu. U lavirintu pariskih ulica prepoznala sam vrhunac stila što pojačava moju lucidnost i duhovnost i daje mi impulse.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker