Biljana Jevtić: Prvi put razdvojeni za godišnjicu

1
Pevačica Biljana Jevtić govori o tome kako se snalazi bez svog supruga Ace Ilića koji je na Farmi i opisuje koliko ju je rastužilo to što nisu imali mogućnosti da zajedno obeleže svoj mali praznik ljubavi
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Već dvadeset jednu godinu folk pevači Biljana Jevtić (50) i Aleksandar Ilić (49) pripadaju jednom drugom istim žarom, vole se kao prvog dana i u svojoj bračnoj luci dele dobro i zlo. Na desetogodišnjicu ljubavi i savršeno harmonične veze kao najlepši dar stigao im je sin Ivan (11), a deceniju kasnije, Biljana i Aca prvi put nisu zajedno obeležili svoj praznik ljubavi, 30. septembra, jer se Ilić već izvesno vreme kao takmičar nalazi na imanju rijaliti šoua Farma.

- Ne provodim mnogo vremena uz televizor i Farmu, ali svake noći kada je uživo emitovanje gledam i moji me prijatelji redovno obaveštavaju šta se dešava - započinje Bilja.

- Za sada mi Aca izgleda dobro, međutim, na dan godišnjice našeg braka izgledalo mi je da je tužan, ali to sam samo ja mogla da vidim. Drago mi je što se veoma obradovao večeri koju sam poslala za sve farmere i na neki način smo tako uspostavili kontakt - govori pevačica koja je, ipak, njihov mali praznik skromno označila.

- Želela sam da obeležimo našu dvadeset prvu godišnjicu braka, bez obzira što smo sprečeni da budemo fizički zajedno. Pozvala sam prijateljice na kafu i kolače u našu porodičnu kuću, jer ne želim da bez Ace pravim velika slavlja. Srce mi je zaigralo kada sam ga čula kako na Farmi peva moju omiljenu pesmu Harisa Džinovića Samo zbog tebe sam tu jer mi je suprug redovno peva zato što zna da je obožavam. To je neki naš intimni pozdrav - iskrena je Biljana kojoj životni saputnik veoma nedostaje.

- Sasvim je normalno da mi je teško bez supruga. Ranije je bilo trenutaka kada smo se razdvajali na mesec dana dok je Aca bio na američkoj turneji, ali nikada nije bilo kao sada jer smo mogli da komuniciramo telefonom. Otkako imamo sina, dogovor je da ja češće ostajem kod kuće jer je prirodno da ću se lakše snaći oko doma i Ivanovih obaveza u školi. Odlazim na koncerte vikendom i na mnogo kraći vremenski period nego ranije. Ipak, veoma mi nedostaje suprug u onim osnovnim dnevnim obavezama. Nekada se toliko zbunim da sinu kažem: Aco, šta ćemo danas da radimo?, na šta se Ivan nasmeje i kaže: Sad sam ja gazda u kući (smeh).

Dok je njen suprug na Farmi, Biljana utehu i srećne trenutke pronalazi u sinu Ivanu koji se maksimalno posvetio školi. Dečak već sada zna da će upisati građevinski fakultet, pa iako odlično peva, ne planira da se bavi muzikom.

- Sina maksimalno podržavam u svim njegovim željama. Ako bude želeo da peva, neću imati ništa protiv iako se Aca se ne slaže sa  mojim mišljenjem. On smatra da Ivan treba najpre da završi fakultet, a kasnije... kako želi. Taj njegov stav me podseća na mog oca, ja ga nisam poslušala, a sada sam sigurna da je bio u pravu - iskrena je Biljana koja je veoma ponosna na svog sina i njegov uspeh u školi.

- Uvek sam želela da imam mnogo dece, ali eto, ako postoji sudbina, onda je ona nama odredila da imamo jedno. Neka je on meni živ i zdrav, a koliko je aktivan i inteligentan, on mi je kao troje dece - zaključuje ponosna majka koja je uprkos tome što joj nedostaje suprug, ipak srećna i zadovoljna zbog činjenice što je njen suprug u Farmi dokazao da nije nadmen i uobražen kako je dosad o njemu vladalo mišljenje.

Ksenija Konić

makonda-tracker