Progovorila o bolnom trenutku

Naša pevačica otkrila da je u 7. mesecu izgubila bebu tokom nastupa: Kažnjavam se pitanjem koliko sam ja kriva za to

0

Naša folk pevačica je izgubila bebu u garderobi iza bine i to je za nju bilo jako bolno.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Vesna Zmijanac iz braka sa Vladom Jovanovićem ima ćerku Nikoliju, a otvoreno je pričala o tome da je tokom braka sa njim, a pre nego što je dobila ćerku, imala dva sponatana pobačaja koja su ostavila dubok trag na njenoj duši.

 

Vesna Zmijanac otkriva: Moja majka nikada nije bila za ovo (FOTO)
 

- Naše prvo dete, sina, Vlada Jovanović i ja izgubili smo 1986. godine, kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Spontani pobačaj dogodio se u pauzi koncerta u Mladenovcu. I ne zamerite mi što tu scenu (porođaja koji je iznenada i prevremeno otpočeo i faktički se događao u garderobi iza bine hale u Mladenovcu, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici) ne mogu da opišem čak ni danas, kada je prilično vremena proteklo. Jer, to je jedan od onih bolova koji još uvek boli, praznina koja još uvek zjapi istom tamom, i kad god se toga setim, a sećam se vrlo često, uvek mi se utroba zgrči, uvek mi se zguti u grlu i uvek sebe kaznim pitanjem (na koje još od onda slutim odgovor) – da li sam i koliko sam ja (načinom svog života, pre svaga) kriva za to što se dogodilo? - priča i dodaje Vesna:

 

- U prvih nekoliko nedelja nakon toga, dok je bol zbog gubitka bio još svež, želela sam da i ja nestanem, da me nema. Krivila sam sebe, ne tražeći nijednu olakšavajuću okolnost, i pri tom sam samoj sebi smišljala takve patnje i muke kao kaznu, da sam, možda, u jednom trenutku i prešla onu granicu koja razdvaja svesno sagledavanje činjenica od umišljenih, pomalo i bolesnih, u svakom slučaju pogrešnih (i grešnih!) zaključaka - pisala je ona u svojoj biografiji "Kad Zamirišu Jorgovani".

 

Godine joj ništa ne mogu: Iako je zagazila u sedmu deceniju Vesna Zmijanac odabrala providnu crnu haljinu koja je savršeno istakla njenu novu liniju (FOTO)

 

makonda-tracker