Priča nedelje

Neda Ukraden: Teško mi je što me majka ne prepoznaje

0

Naša čuvena pevačica Neda Ukraden poslednjih osam godina veoma pati zbog bolesti svoje majke Anđelije koja je, nažalost, zbog Alchajmerove bolesti retko kad prepoznaje.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Jedan od radosnijih zajedničkih trenutaka podelile su u krugu najuže rodbine protekle nedelje kada je pevačicina mama napunila 93 godine.

 

Neda Ukraden: Žene koje misle da ih muž nikada nije prevario, u velikoj su zabludi

 

Nažalost, okupljanje se ovim povodom već četiri godine održava u Gerontološkom centru, jer Anđelija tamo živi.


Svake godine sakupi se porodica i odemo da je obiđemo u domu za stara lica. Donesemo tortu, posluženje i družimo se sa mamom ceo dan. Iako pati od Alchajmera, ponekad me i prepozna. Poslednji put prepoznala je moju ćerku Jelenu. Sestra iz doma joj je rekla: "Došla vam je unuka", a ona je odgovorila: "Znam ko je ona, šta me učiš?" To me je obradovalo - počinje razgovor Neda i otkriva da je za Anđeliju najbolji lek pesma.

Ko bi rekao da je u sedmoj deceniji: Neda Ukraden pozirala u kupaćem kostimu i ponosno pokazala obline


- Voli muziku, pa joj zato uvek otpevam moju numeru "Srećan ti rođendan, mama". Posvetila sam joj i pesmu "Majko, majko, teši svoju kćer jedinicu". Nekada ne zna moje ime, ne zna ništa, ali zna da peva. To su moji svetli trenuci, momenti kada zaplačem. Interesantno je da i kada pop dođe na slavu, ona zna svaku molitvu i peva s njim. U početku smo bili u čudu, ali shvatili smo da se mama seća stvari iz detinjstva. Pošto joj je u školi omiljeni predmet bila veronauka, lakše joj je da prizove sećanja. Neverovatna žena - kaže pevačica.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker