ŽIVOTNA PRIČA

Presto u senci skandala: Pikantni detalji burne biografije Kraljice Elizabete Druge

0

Iako je uveliko zakoračila u desetu deceniju života, najdugovečnija britanska vladarka ne prestaje da intrigira javnost, koja se pita mora li kraljica da skriva svoje bogatstvo u tajnim poreskim rajevima

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ceo svet trese skandal utaje poreza na rajskim ostrvima, a u žiži interesovanja zbog ove afere našla se i britanska kraljica Elizabeta Druga, čiji su milioni uloženi u firmu koja prodaje kućne aparate na rate i uz visoke kamate.

 

Princeza iznenenadila naciju: Kejt Midlton donela odluku koju kraljica Elizabeta ne može da prihvati (FOTO)

 

Najdugovečniji engleski monarh očigledno voli poreski raj, jer je oko deset miliona funti njenog privatnog imanja završilo na Kajmanskim i Bermudskim ostrvima. Elizabetin računovođa Kris Adkok nije demantovao da je ona investirala u ofšor kompanije.

foto: Profimedia


Grofovija ulaže samo u visokocenjene fondove privatnog kapitala po snažnoj preporuci naših finansijskih konsultanata - kazao je on.


Iako kraljičine investicije nisu ilegalne, britanski mediji smatraju da nije etički da monarh Velike Britanije ulaže u ovakav tip kompanija i da štedi na porezu. Ali to kao da nije neobično. Život i vladavina Elizabete Druge oduvek su privlačili pažnju medija, koji su u stopu pratili svaki njen korak otkako je stupila na presto.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani... 

makonda-tracker