20 godina od smrti

PREBRZA VOŽNJA ODVELA GA JE U SMRT U 28. GODINI: Tragičan kraj jedne od najvećih regionalnih zvezda potresao je čitav Balkan

7

On je godinama uživao u velikoj popularnosti, ali je jedan trenutak nažalost bio koban po ovu zvezdu regiona.

foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

Prebrza vožnja i noć, odneli su život tada mladog Nebojše Saveljića.

Zajedno sa Igorem Lazićem Nigorom bio je član grupe "Montenigersi", jedne od najpopularnijih u to vreme.

Spletom nesrećnih okolnosti, Nebojša je na današnji dan pre 20 godina poginuo u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica - Cetinje, a ovaj događaj ostavio je čitavu domaću ali i regionalnu javnost u potpunom šoku.

Nigor: Preživeo sam nekoliko tragedija, ali nastavljam da se borim

Poslednjeg dana oktobra 1999. godine, oko 3:45 ujutru, vozilo u kome se nalazio Saveljić je zbog neprilagođene brzine prešlo na suprotnu stranu i udarilo u stenu, a od siline udarca prevrnulo se na krov i zatim sletelo u jarak pored puta.

Lazić i Saveljić su se na sceni pojavili 1988. godine pod imenom "Brake boys" da bi od 1994. počeli da nastupaju pod imenom Monteniggers.

Prošlo je 17 godina od tragedije: Nigor na dirljiv način obeležio godišnjicu smrti velikog prijatelja (FOTO)

Nakon Nebojšine smrti, Igor Lazić je sa Vladom Georgijevim u znak sećanja na svog tragično nastradalog kolegu i prijatelja snimio pesmu "Ne brže od života", kojom su ujedno apelovali na sve vozače da prilagode brzinu uslovima i na taj način sačuvaju svoj, ali i tuđe živote.

Nigor je prošle godine, na kobni datum, putem društvenih mreža podelio sa javnošću emotivne reči koje je posvetio svom tragičnom nastradalom prijatelju.

- Godine prolaze, ali se lepa vremena koja smo proveli zajedno nikada ne zaboravljaju. RIP - napisao je Igor uz fotografiju čuvenih "Montenigersa".

makonda-tracker