jednu stvar nije smeo da uradi

Pesme Montenigersa slutile su na tragediju: Niggor otvorio dušu i progovorio o najtežim momentima u životu

1

Igor Lazić Niggor bio je član jedne od najpopularnijih crnogorskih rep grupa svih vremena, a sada, gotovo dve decenije nakon velike tragedije sa kojom se suočio, rešio je da progovori o svemu

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Naime, od tri člana benda samo je jedan ostao živ Igor Lazić. On osnivanja grupe početkom devedesetih godina prošlog veka članovi su bili Igor Lazić, Nebojša Saveljić i Duško Nikolić.

 

Kad je Dule, nekadašnji član Montenigersa, umro Igor Lazić poznatiji kao Nigor uradio je jednu stvar za koju su mu pojedini rekli da nije smeo.

 

foto: screenshot balkan info

- Na Duletovoj sahrani ja sam u grob ubacio naš zajednički CD. Napravio sam glupost, ali odakle sam ja to znao... Ja sam hteo da on sluša taj CD u tom nekom drugom svetu. Ali rekli su mi da ne bi trebalo u grob stavljati stvari od živih ljudi, posebno ne slike. Jedan vidovnjak mi je rekao da smo tada automatski zakopali i sebe i svoje karijere. Onda su se posle dešavale neke čudne stvari... - ispričao je Nigor za Balkan Info.

 

On je napomenuo da je jako čudno što je ceo taj drugi album Montenigersa bio neka vrsta predskazanja.


- Od samog naslova albuma "Allboom" - Sve je puklo. Jedino se jedna pesma za sada nije ostvarila. U jednoj pesmi ima deo koji kaže - Vazda sam isti i na nebu i na pisti, i biću takav dok me neko ne počisti... Onda se to Nebojši nije dopalo jer je to on repovao pa je prepravio i onda je bilo - Dok me starost ne počisti. Međutim desilo se da ga je neko drugi počistio - ispričao je Nigor.

 

foto: Screenshot

Rekao je da i na kraju pesme koja se zove "2028" Nebojša ga pita - Hoćemo li preživeti?

 

- A ja mu odgovaram - Ne, ne, ti nećeš preživeti... To se obraća kao neki demon. Onda u pesmi "Tako ti je mala moja" koja je parodija "Bijelog dugmeta" kod nas stoji - Ej, stani, stani jadan ... I čuje se kočenje i lomljava kola. A Nebojšina devojka koja je poginula sa njim u toj saobraćajnoj nesreći govorila tom liku - Stani jadan, stani ubićeš nas, uspori... Bilo je preživelih koji su to posvedočili. A posebno pesma - Voljeli bi da si tu - koja dobija na značaju tek kad se sve izdešavalo... Stih koji peva Nebojša ide - Srešćemo se na nebu, samo zazviždi, znaćemo da si to ti - ispričao je Nigor.

 

 

 

makonda-tracker