Bajaga posetio Dom za lica ometena u razvoju

Momčilo Bajagić Bajaga i basista Instruktora Miroslav Cvetković pokazali su još jednom da su rok muzičari među najnesebičnijim javnim ličnostima u Srbiji, posetom Domu za lica ometena u razvoju Srce u jabuci
1
1 / 28

Dok su poslednjih meseci iz lepog banatskog mesta stizale uglavnom sumorne vesti o netoleranciji, Bajaga i Cvele su kao pravi instruktori pozitivne geografije uspeli da donesu osmehe bar štićenicima Doma u Jabuci, izvevši samo za njih Bežiš od mene ljubavi, Tamara, Ti se ljubiš i Moji drugovi.

Bajaga i Instruktori su za početak nastupili kao trio, pošto je uz Bajagu i Cveleta bubnjarsku dužnost vrlo uspešno preuzeo Dimitrije Simonović. Stotinjak prisutnih, u dvorištu izuzetno uređenog i lepog Doma, odgovorilo je kao i publika svugde u Srbiji i širom sveta na muziku Momčila Bajagića, sa neskrivenim oduševljenjem aplauzima, plesom i horskim pevanjem refrena. Štićenici i medicinsko osoblje, kao i nekoliko gostiju iz doma za slepe i slabovide Zbrinjavanje iz obližnjeg Pančeva, zdušno su pevali i radovali se sa Bajagom...

Ispostavilo se da je to samo početak velike žurke, jer se potom na binu popeo kompletan sastav Zvuci iz srca, u kome sviraju štićenici Doma, kao i par mladih ometenih u razvoju koji žive sa svojim porodicama u Beogradu. Bajaga i Cvele odsvirali su Tišinu i Veselu pesmu uz pomoć: klavijaurista Dragana Draganića i Sanje Nikolić, gitariste Nikole Uzelca, pevača Milana Todorčevića, bubnjara Vlastimira Zlatkovića i perkusioniste Ilije Cvetkovića.

Bajagi ovo nije bio prvi put da se sreće sa mladim muzičarima iz neke ustanove koja brine o ometenima u razvoju. Ranije je upravo tokom posete beogradskoj osnovnoj školi Anton Skala koja brine o deci ometenoj u razvoju prvi put čuo za muzičare iz Jabuke, koji rade uz pomoć beogradskog muzičara Lazara Stanivuka.

- Svirali su tada dve moje pesme i to su tako lepo uradili da sam obećao da ću jednom doći u Jabuku malo da zasviram sa njima. Moj dolazak je na nekin način pokušaj da skrenem pažnju javnosti na ove ljude i da pozovem da im se što više pomogne. Mislim da to zaslužuju - rekao je Bajaga.

Za svoj dolazak u Jabuku, osim iskrenih emocija sa kojim ga je dočekala publika, Bajaga je dobio i još jedno važno priznanje u svojoj dugačkoj karijeri - jabukovački muzičar Draganić je šefu Instruktora uručio svoju medalju koju je osvojio na prvenstvu u fudbalu Veselo Kulinsko leto 2010.

Popularni muzičar se fotografisao, rukovao, pozdravljao i delio more autograma, a na kraju je poklonio i nekoliko desetina svojih CD-ova.

makonda-tracker