diva!

ODBRANILA JE JUGOSLOVENKE TAKO DA JOJ JE CEO KAN APLAUDIRAO: 5 stvari koje SIGURNO niste znali o Mileni Dravić

0

Na godišnjicu njene smrti, prisećamo se malo poznatih zanimljivosti o ženi koja je očaravajućim ulogama obeležila kulturu SFRJ i XX vek

 

4. Rođena umetnica

 

 

Kako je svojevremeno ispričala, Milena Dravić bavi se umetnošću od četvrte godine — najpre se bavila španskim igrama, a kasnije klasičnim baletom.

 

 

Upravo je u baletskoj školi otkrivena, kada su filmadžije posetile njenu školu ne bi li našli mladu glumicu za ostvarenje Vrata ostaju otvorena. Imala je svega 15 godina.

 

5. Misterije organizma

 

 

A post shared by mima (@mimapima) on

 

Ne samo što je zahvaljujući svojoj ulozi u filmu Misterija organizma otputovala na Kanski festival, gde je upoznala Džona Lenona, Joko Ono i Džeka Nikolsona, nego je ovaj film pokazao da uvek staložena i odmerena Milena ume i te kako da bude vatrena van svojih uloga.

 

Naime, kada ju je na konferenciji za novinare u Francuskoj jedna novinarka, zbunjena time što takav film dolazi iz Jugoslavije, maliciozno pitala znaju li Jugoslovenke uopšte da postoje kontracepcijska sredstva, Milena je reagovala veoma burno - bacila joj je u lice tablete za migrenu i dobila aplauz svih prisutnih.

 

makonda-tracker