Živi život punim plućima

Strastveni gospodin Elkan: Najuzbudljiviji detalji iz života kontroverznog naslednika Fijata (FOTO)

0

Priča o porodici Anjeli ima sve elemente holivudskih filmova. Od prevare, osvete, smrti, tragedije, upakovano u luksuzan način života koji je Italija obožavala i mrzela u isto vreme...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Đani Anjeli je bez sumnje bio heroj italijanske ekonomije, simbol kapitalizma i magnat koji je zapošljavao 60 hiljada ljudi i učinio Fijat najprepoznatljivijim italijanskim izvoznim proizvodom.

 

Anjelijevi u svom vlasništvu i danas imaju nacionalni ponos - fudbalski klub Juventus, što ih je dodatno pozicioniralo kao neslužbenu kraljevsku porodicu tešku 3,1 milijardu dolara. Pored poslovnih uspeha Đani je privlačio pažnju svojim stilom pomoću kog je dospeo na listu najbolje odevenih muškaraca svih vremena. Njegova odela po meri, uvek začinjena nekim posebnim dodatkom, poput svilenih marama u bojama, učinila su ga stilskom ikonom i inspiracijom za brojne dizajnere poput Nina Čerutija koji ga je stavio odmah pored Džona Kenedija i Džejmsa Bonda.

 

Iako je bio oženjen za plemkinju Marelu Anjeli koja je danas muza svim IT curama mode, mediji su se više zanimali prateći njegov ljubavni život iza scene i burne veze s glumicom Anitom Ekberg i američkom dizajnerkom Džeki Rodžers.

 

Kontroverzna zvezda otvoreno o roditeljskim strahovima: Moja najgora noćna mora je da ću nadživeti sina

 

Nakon njegove smrti 2003. godine javnost se okrenula porodici Anjeli, pitajući se ko će preuzeti poslovno carstvo. Fijat je bio u problemima i nekada sjajan primer ambicije, znanja i inovacije postao je ugrožen od strane azijskih automobilskih kompanija koje su počele grabiti značajan deo finansijskog kolača automobilske industrije.

 

Nakon brojnih previranja unutar porodice, imenovanja i smena, odlučeno je da će kompaniju voditi Džon Elkan, unuk Đanija Anjelija, sin njegove jedine ćerke Margerite. Kao direktor marketinga imenovan je njegov mlađi brat Lapo. Iako je Džon preuzeo odgovorniju funkciju u kompaniji brzo je postalo jasno da je Lapo prava zvezda porodice.

 

A post shared by modus (@modus_men) on

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker