Ukoliko shvatite da ne možete sami...

Reči koje će zagrliti vaše srce: Kako je Nađa Higl pobedila postporođajnu depresiju (FOTO)

0

Zlatna Nađa Higl posvetila se veoma ozbiljnoj temi, te iz ličnog iskustva pokušala da objasni drugim ženama, majkama, kako se i sama izborila sam postporođajnom depresijom.

foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

Slavna Nađa Higl u svom blogu pisala je, pre svega, na temu depresije, s kojim se bori sve veći broj ljudi danas, iz ovog ili onog razloga. Obrazložila je kako su njen posao i sama želja za uspehom uticali na nju.

Dok sam trenirala, dešavalo mi se da osetim da više ne mogu, da pomislim da je sve uzalud. Dvadeset godina sam se bavila plivanjem. To je dve trećine mog života i normalno je da je bilo uspona i padova. Trenirala sam, a rezultati su mi izmicali. Naravno da će doći do onog pitanja: 'Zašto uopšte ovo radim kada nema vajde'. Zaista mi je više puta došlo da dignem ruke od plivanja, ali jednostavno je bilo teško dići ruke od nečega čemu si više od pola života maksimalno posvećen."

Ušla u istoriju srpskog plivanja kao prva žena koja je postala svetska prvakinja: Gde je danas i šta radi zlatna Nađa Higl? (FOTO)

Budila sam se sa teskobom i osećajem kako mi se ne ide na trening, kako mi se ne ulazi u tu ledenu vodu, ali onda uskočim i osetim ono što me je godinama držalo, a to je ljubav prema plivanju. Shvatila sam da imam problem i priznala sam sebi da moram da pronađem izlaz iz toga."

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker