Svi detalji srpske kraljevske svadbe

Princ Mihailo Karađorđević i princeza Ljubica: Nismo mogli da obuzdamo emocije (FOTO)

0
Svojom skromnošću i harizmom, princ Mihailo Karađorđević i princeza Ljubica osvojili su srca naroda koji je oduševljeno prihvatio njihovo svečano venčanje na Oplencu, a nakon toga i prijem na Belom dvoru u Beogradu, koji je tim povodom upriličio prestolonaslednik Aleksandar.

 

Story: Kada je i gde počela vaša ljubavna priča?

foto: Privatna arhiva

Mihailo: Ljubica i ja upoznali smo se pre više od četiri godine i nekoliko dana nakon tog prvog susreta shvatili smo da želimo da provodimo sve više vremena zajedno.

 

Imamo mnogo zajedničkih interesovanja i delimo slične vrednosti, tako da smo brzo postali nerazdvojni i tako je do danas.

foto: Privatna arhiva

Story: Kog se trenutka s početka zabavljanja sećate sa osmehom na licu?

Ljubica: Sećam se kada sam odvela Mihaila prvi put na hipodrom, da jašemo zajedno i da upozna konje s kojima sam u to doba radila. Oduševila me je njegova opuštenost i spremnost da se snađe u bilo kojoj situaciji.

 

Proveli smo divan dan, a predveče se pojavila osmogodišnja ćerka moje prijateljice koja je želela da ga upozna. Kada sam joj predstavila Mihaila, delovala je zbunjeno, da bi mi zatim prišla i stidljivo prošaputala: 'A gde mu je kruna?'

Venčanje u kraljevskoj porodici: Upoznajte Ljubicu, izabranicu Mihaila Karađorđevića (FOTO)

Morala sam da joj objasnim kako i prinčevi moraju ponekad da se odmore pa ne nose krunu kada idu na jahanje.

foto: Privatna arhiva

Story: Kada ste se verili i na koji način ste proslavili taj čin?

 

Mihailo: Naša veridba protekla je spontano, tokom jednog od naših dugih razgovora o budućnosti. Proslavili smo je skromno, ali veselo, uz večeru koju je Ljubica pripremila za nas. Ona sjajno kuva, tako da često lepe trenutke proslavljamo kod kuće, u krugu porodice, uz specijalitete koje nam ona priprema.

 

makonda-tracker