tajna ceremonija na santoriniju

Bora Đorđević: Konačno sam pronašao sreću

0
Legendarni muzičar Bora Đorđević stao je na ludi kamen, ozvaničivši svoju dvoipogodišnju ljubav sa Slovenkom Dubravkom Milaković u romantičnom ambijentu mediteranskog ostrva, a specijalno za magazin Story, vodio je dnevnik od polaska iz Beča za Grčku, pa sve do povratka u Ljubljanu

 

Lara je za 67 evra i pola sata kod veterinara dobila papire Evropske unije. Meni će odobriti boravak posle dve i po godine, mada sam poprimio evropske manire, kao što pesma lepo kaže:


Napravila Lara
od mene govnara.
Oj, vojvodo, alal vera,
postao si baba sera,
kupiš govna iza kera.

foto: Privatna Arhiva


Kupim, nego šta. Lara je razlog zbog koga objavljujemo svoju privatnost, jer želimo da pomognemo psima tamo gde su najugroženiji. Psi su na ulici zbog neodgovornih ljudi. Želimo da probudimo njihovu savest i da svaki pas ima svog čoveka.


Vremešni roker ovaj period svog života smatra najboljim dosad:
- Bacio sam sidro u mirnoj Ljubljani i mnogo mi je lepo sa Dubravkom, ženom koju volim. Ima li veće sreće nego voleti i biti voljen. I što je najlepše, moja poslednja ljubav prihvatila je da se uda za mene. Ona će biti mlada, a ja staroženja, tako me s pravom nazvala. Venčali smo se 25. maja, na Dan mladosti, u Grčkoj na Santoriniju.


Tokom uzbudljivih nekoliko dana, koliko je trajao put na Santorini, priprema i samo venčanje, Bora je vodio dnevnik. U njegovim očima ovaj svečani događaj pretvorio se u pravu pustolovinu. Pošto posmatrač sa strane nikad ne može do kraja da vidi šta se dešava u glavama mladenaca, kumova, organizatora i ostalih učesnika svečanog čina, Đorđević je pristao da podeli ovo svoje zlatno iskustvo. Ovo je njegov dnevnik venčanja:

 

foto: Privatna Arhiva


23. maj Dubravka, Metka (prijateljica), Lara i ja polazimo iz Beča. Kombi koji nas vozi na aerodrom kasni. Metka kaže: Dramatično! Kao za inat, jednoj putnici u kombiju se piški i traži od vozača da stane. Dubravka, Metka i ja hvatamo se za glavu, ali nužda je nužda i pauza je neminovna. Nekako stižemo na aerodrom na kom je gužva. Dolazimo na red, ali ispostavlja se da nedostaje Larina karta na relaciji Beč–Santorini. Usporene su službenice Er-Berlina. Kupujemo kartu za Laru. U poslednjem trenutku utrčavamo u avion. Tri minuta kasnije gejt se zatvara. Metka: Dramatično!

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker