ljubav, ljubav, ljubav

Parovi koji su rekli sudbonosno "DA": Venčanja koja su obeležila 2022. godinu

0

U moru negativnih vesti, ovog puta izdvajamo parove koji su odlučili da slave ljubav i da uplove u bračne vode. Želimo im svu sreću!

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ova godina je između ostalog bila ispunjena ljubavlju i najlepšim mogućim vestima.

 

U nastavku vam predstavljamo parove koji su se ove godine zakleli na večnu ljubav i uplovili u bračne vode.

 

Početkom godine nas je dočekala vest da se ćerka legendarnog glumca Petra Kralja, Milica Kralj (49) udala za glumca Aleksandra Sašu Alača (61).


U februaru nas je iznenadila vest da se u strogoj tajnosti udala glumica Sofija Rajović.  Svog supruga ne esponira u javnosti, a zbog ljubavi se preselila u Kanadu.

Po drugi put je rešio da okuša sreću u bračnim vodama pevač Slobodan Radanović, a njegova izabranica je Jelena Đuričanin.
 

Venčanje Slobe Radanovića i Jelene Đuričanin.
Venčanje Slobe Radanovića i Jelene Đuričanin.foto: M.M./ATAImages

Jedno od najiščekivanijih venčanja je bilo slavlje Petra Graša (45) i njegove izabranice Hane Huljić (31), koje se održalo u crkvi Svetog Dominika u Splitu. Njihovo venčanje se prepričavalo mesecima kasnije.

Petar Grašo i Hana Huljić blistaju na venčanju
Petar Grašo i Hana Huljić blistaju na venčanjufoto: Instagram

Najstarija sestra KardašijanKortni udala se za Travisa Barkera u Las Vegasu, a ovaj par je poznat po tome što se venčao tri puta. 

Kortni Kardašijan
foto: Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Da je pravi trenutak da svoju ljubav krunišu brakom smatrali su i najstariji sin Viktorije i Dejvida Bekama Bruklin i mlada glumica i manekenka Nikola Pelc koji su se takođe venčali 2022.godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @brooklynpeltzbeckham


Glumac Juan Megregor (51) i glumica Meri Elizabet Vinsted (37) venčali su se ove godine, a poznato je da su kada su se upoznali i stupili u vezu, oboje bili u brakovima. 

 

Među "sportskim venčanjima" se istakla i svadba odbojkaša Aleksandra Atanasijevića i odbojkašice, bugarske reprezentativke Elice Vasileve, koji su se venčali u Hramu Svetih Apostola Petra i Pavla i tako se jedno drugom zavetovali na ljubav.

Aleksandar Atanasijević i njegova supruga bili su savršeno stilizovani.
Aleksandar Atanasijević i njegova supruga bili su savršeno stilizovani.foto: MILAN MARICIC/ATAIMAGES

Godinu dana nakon smrti svog oca, legendarnog pevača Đorđa Balaševića, njegov sin Aleksa Balašević se na večnu ljubav zakleo svojoj izabranici Nikolini zakleo u Hramu Svetog Save. Čin venčanja obavio je patrijarh srpski Porfirije.

Jedno od najspektakularnijih venčanja bilo je upravo ovo.

Pevačica Katarina Grujić i fudbaler Marko Gobeljić venčali su se u kripti Hrama Svetog Save, a nakon toga su nastavili slavlje za 500 zvanica. 

Katarina Grujić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nakon 13 godina u "zatočeništvu", Britni Spirs je konačno slobodna i ove godine je odlučila da svoju vezu sa 12 godina mlađim Semom Asgarijem ozvaniči. 

 

Njih dvoje su se venčali u Los Anđelesu na intimnom venčanju kojem je prisustvovalo oko 60 gostiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Channel 8 (@britneyspears)

Još jedno venčanje među sportistima bilo je njihovo. Košarkašica Ana Dabović ove godine je rekla "da" vaterpolisti Iliji Musturu u njihovom rodnom Herceg Novom.

Ana Dabović, Ilija Mustur
foto: Instagram

Još jedna u nizu lepotica koja je ove godine izrekla sudbonosno da, bila je i srpska voditeljka i glumica Nina Seničar koja se udala za svog partnera glumca Džeja Elisa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar)

Košarkaš Miroslav Raduljica se daleko od očiju javnosti zakleo na večnu ljubav svojoj višegodišnjoj devojci Tamari Ignjić u manastiru Jovanje.

Miroslav Raduljica, Tamara Ignjić
foto: Instagram

Verovatno jedno od medijski najpropraćenijih venčanja jeste sklapanje braka između Dženifer Lopez i Bena Afleka

 

Ceremonija venčanja održala se na njihovom imanju uz obalu od 35 hektara u jugoistočnoj američkoj državi Džordžiji. A svadbeno slavlje je trajalo tri dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Poznati glumac Branislav Bane Trifunović i hrvatska glumica Tihana Lazović odlučili su da se venčaju i svojom odlukom iznenadili ne samo prijatelje, već i porodicu.

Još jedno "glumačko" venčanje organizovali su sin Milenka Zablaćanskog Ivan i Jelena Puzić krajem avgusta, a njihova svadba je privukla dosta pažnje. 

 

Početkom septembra udala se još jedna zvezda iz sveta glume. Anja Mit i njen izabranik Ognjen Vesić venčali su se u crkvi Svete Trojice u Zemunu.

Anja Mit, Anja Mit venčanje
foto: Nenad Kostić

Glumica i ćerka Anice Dobre, Mina Sovtić i njen izabranik Luka nedavno su postali zakonski supružnici, a sada su želeli da naprave svadbu i zaokruže celu priču crkvenim venčanjem.

Mina Sovtić
foto: Kurir

Brat Novaka Đokovića Đorđe i njegova izabranica dizajnerka Saška Veselinov venčali su se u septembru u Crkvi Svetog Marka u Beogradu, a potom su se uputili u Crnu Goru gde je upriličeno trodnevno slavlje.

Saška Veselinov
foto: ATA Images

Ove godine u bračne vode uplovio je i Mihajlo Šaulić i rekao "da" svojoj izabranici Marini Velimirović.

Nakon svadbe koju su pre nekoliko meseci napravili u Beogradu, Vanja Mijatović i njen izabranik Aleksandar Mandžukić su imali prošlog meseca i crkvenu ceremoniju, i to na veoma egzotičnoj destinaciji, u Dubaiju.

Vanja Mijatović, Aleksandar Mandžukić
foto: Amir Hamzagic/ATAImages


Glumac Miloš Timotijević stao je po drugi put na ludi kamen sa svojom devojkom, sada suprugom Tijanom Simić. 

Miloš Timotijević, Tijana Simić
foto: Printscreen, Instagram

Poslednje u nizu venčanja koja su obeležila ovu godinu bilo je slavlje bivšeg vaterpoliste Nikole Rađena i pevačice Milice Ristić. Oni su se venčali u crkvi pre mesec dana, ali su pre nekoliko dana obavili i čin građanskog venčanja. 

 

makonda-tracker