BUDITE OD 15 SATI UZ PORTAL KURIR

Pratite uživo kraljevsko venčanje - srpski princ Filip danas se ženi u Sabornoj crkvi: Evo ko je Danica, buduća srpska princeza (FOTO)

1

Posle princa Đorđa Karađorđevića i njegove supruge Felon Karađorđević, princa Mihaila i princeze Ljubice, u subotu 7. oktobra venčaće se princ Filip i Danica Marinković, ćerka našeg poznatog slikara Cileta Marinkovića.

foto: Promo
foto: Promo

Venčanje će se obaviti u Sabornoj crkvi u Beogradu koja ima istorijski značaj za kraljevsku porodicu Karađorđević. Ceremonija počinje u 15 sati, a slavlju će priustvovati sam krem srpskog društva kao i inostrani gosti.

Danas od 15 sati uživo pratite kraljevsko venčanje na portalu Kurir.

foto: Promo

Venčanje će činodejstvovati patrijarh srpski gospodin Irinej, a građansko venčanje biće obavljeno neposredno posle crkvenog, uz prisustvo najuže porodice. Mladenci će posle venčanja otići na svadbeno putovanje, na jednoj od morskih obala.

 



Venčanicu princeze Danice kreirala je naša slavna kreatorka Roksanda Ilinčić, elegantna je i moderna, sa elemetima tradicije i savremenog. Prema tradiciji, princ Filip venčanicu neće videti sve do dana venčanja. Kada je reč o dekoraciji i cveću, mladenci su poslušali savete princeze Katarine, koja ima istančan ukus za cvetne aranžmane.

foto: Zorana Jevtić

Njih dvoje su se upoznali jedne divne jesenje beogradske večeri, na kraljevskom dvoru. Veoma brzo su shvatili da imaju mnogo toga zajedničkog, a razdvajali ih je samo distanca gradova u kojima su živeli.

Prema rečima budućih mladenaca, roditelji im žele da uspostave sreću, nesebičnost, pažnju, zajedništvo, i poštovanje kao i sve ono što čini jedan brak uspešnim. I naravno žele im da imaju puno dece.

foto: Promo

Princ Filip je pun hvale za svoju nevestu, pa o njoj kaže sledeće:

Danica nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svojim lepim manirima, obrazovanjem i senzibilitetom očarala je sve članove moje porodice, posebno mog oca princa Aleksandra i princezu Katarinu. I moja majka Marija da Glorija veoma je voli, smatra da su njena elegancija i nežnost vrline koje se danas retko sreću, što mene čini izuzetno ponosnim. Daničin osećaj za estetiku i prepoznavanje lepote u svakom trenutku čine je veoma posebnom, i ja sam srećan što ću imati priliku da s njom delim ostatak svog života".

 

A post shared by Dana MAAR (@danamaar) on

Krajem jula princ Filip ju je verio, a mlada Danica svojom lepotom i talentom može da parira i najuspešnijim damama sveta. Danica je ćerka našeg proslavljenog slikara Milana Cileta Marinkovića. Umetnički život njenog oca je donekle odredio i njenu profesionalnu orijentaciju pa je buduća gospođa Karađorđević na pravom putu da postigne slavu svog oca.

foto: Janko Petković

Često sam krišom umakala prst ili celu ruku u bogate nanose boje na novonastalom platnu, koje su mi delovale jestivo. Ciletov atelje bio je moje dečje carstvo, boje, četke, palete, knjige. Rasla sam sa mirisom terpentina u prostoru punom vrištavih prizora na Ciletovim velikim platnima, okružena raznovsrsnim likovima sa slika", izjavila je Danica za magazin Hello jednom prilikom.

foto: Zorana Jevtić

Njena majka je takođe ponosna na svoju naslednicu, a u prvi plan stavlja njen uspeh u obrazovanju.


Završila je i osnovnu i srednju školu u Parizu, pa Sorbonu, i slavistiku i sikarstvo. Odlično joj je išlo sve, mogla je da bira čime će se baviti", istakla je njena majka jednom prilikom.

 

Danica je rođena u Beogradu 1986. godine, a školovala se i u Londonu. Poznata je pod umetničkim imenom Dana MAAR. Govori francuski, engleski i španski.

makonda-tracker