život porodice

Milica Nedić – sjajna kao voditeljka, još bolja kao mama: Izgradili smo odnos u kom nema tajni i nerešivih prepreka

1
Harizmatična voditeljka Dnevnika na Javnom servisu Srbije, Milica Nedić, otkriva kako uspeva da uskladi porodični i poslovni život, na koji način voli da provodi vreme sa svojim naslednikom i koje mu savete upućuje kada je reč o devojkama

 

foto: Vladimir Šporčić

S obzirom na to da je na veoma ozbiljnoj funkciji u Javnom servisu Srbije, Milica smatra da iza uspešno obavljenog posla stoji velika podrška sina, kao i supruga Milana, takođe dugogodišnjeg novinara.

 

Novinarka iz Beograda snažnom porukom digla Srbiju na noge: Evo šta znači biti žena u našoj zemlji!

 

- Ovo je posao bez radnog vremena koji traži potpunu predanost, uzme vas pod svoje. Ne ostane u kompjuteru po izlasku iz redakcije, već se ponese kući i s njim se jednostavno živi. Ali, razumevanje za celodnevni boravak u redakciji, planirane i neplanirane obaveze, koje mi pruža porodica, zaista je neprocenjivo – kaže ona.

 

Malo ko zna da je voditeljka još kao mala odlučila da će se baviti javnim poslom, pa se već nakon završetka Zemunske gimnazije pridružila sedmoj sili. Iako je u početku njen izbor bilo radijsko novinarstvo, na nagovor bliskog prijatelja Žarka Obradovića otisnula se u televizijske vode, u kojima uspešno pliva već skoro tri decenije. Dok spretno usklađuje porodicu i posao, ona priznaje kako joj je veoma teško da nađe vremena samo za sebe.

 

- To je najčešće usputni odlazak do frizera i kozmetičara. Masera sam davno zamenila fizioterapeutom, koji mi je dragocen posle 12 sati druženja sa kompjuterom – priča ona i otkriva da je tajna njene lepote zapravo u duhovnom bogatstvu, zadovoljstvu i miru u duši. A upravo to pronašla je tokom praznika koje je sa suprugom i sinom provela kod svojih roditelja, uz posnu trpezu i mnogo uzajamnih želja u srcu.

 

- Presrećna sam kad se setim godina u kojima smo po kući krili poklone za decu, jurili Deda Mraza na terasi, dozivali ga raketama, vatrometom i zaticali vreće poklona ispred vrata, sa nezaobilaznim pitanjem: Gde je pobegao – priseća se kroz smeh voditeljka koja na kraju ističe da veruje u sudbinu. Smatra da se sve dešava iz nekog razloga, pa se često vraća rečenici Ive Andrića: Ljudski vek je postojanje između dva nepostojanja.

 

 

makonda-tracker