život porodice

Milica Nedić – sjajna kao voditeljka, još bolja kao mama: Izgradili smo odnos u kom nema tajni i nerešivih prepreka

1
Harizmatična voditeljka Dnevnika na Javnom servisu Srbije, Milica Nedić, otkriva kako uspeva da uskladi porodični i poslovni život, na koji način voli da provodi vreme sa svojim naslednikom i koje mu savete upućuje kada je reč o devojkama
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Uspešna novinarka i urednica Dnevnika 2 Milica Nedić (47), svu svoju snagu i vreme ovih dana usmerava na obrazovanje sina Nikole (19), koji u junu ove godine završava Šestu beogradsku gimnaziju i priprema se za prijemni ispit na Fakultetu političkih nauka. Kako voditeljka ponosno ističe, njen naslednik stasao je u pravog, odgovornog i ozbiljnog mladića, spremnog na izazove koji ga očekuju.

 

Čim je javnosti predstavio svoju 8 godina mlađu izabranicu, i rode su najavile svoj dolazak: Voditelj Dnevnika postaje tata, ali i... (FOTO)

 

- Drago mi je da je izrastao u dobrog momka, svestran je, govori dva jezika, a ima nameru da nauči i treći. Knjiga mu je hobi, ali voli i sport. Rekreativno se bavi karateom – otkriva novinarka i dodaje da joj je sreća njenog sina na prvom mestu. Iako ima nameru da podrži sve njegove odluke, volela bi da se pronađe i ostane skroman.

 

- Smatram da neće krenuti putem novinarstva, ali verujem da će pronaći sebe u okviru istorije, prava, filozofije, sociologije i diplomatije – objašnjava Milica koja se izuzetno trudi da sa sinom očuva prijateljski odnos pun poverenja i iskrenosti.

 

- Već sada s njim mogu da pričam o svemu, od društvenih i političkih tema do pubertetskih zavrzlama. Savetujem ga po pitanju odnosa sa društvom i devojkama, ali u principu trudim se da ne budem napadna. Iako je tvrdoglavi Ovan u horoskopu, veseli me što ima sluha za pravičnost i istrajnost – ponosno priča ona i otkriva da porodične probleme najčešće rešavaju dogovorom.

 

- Ne volim, a i ne moram često da budem stroga jer smo izgradili odnos u kom nema tajni i nerešivih prepreka. Ipak, ponekad kada su u pitanju sitne obaveze u kući, moram malo da uvedem red – kroz smeh priča Milica i priznaje da obožava njihove zajedničke šetnje, odlazak u pozorište, kao i vikende u Grockoj gde imaju porodičnu kuću.

 

- Nekoliko dana između proleća i jeseni svake godine ostane upamćeno po druženju sa najmilijima. Volimo da ručamo u prirodi, beremo trešnje ili grožđe. Imamo najlepši pogled na Dunav, Smederevsku tvrđavu i Karpate. Pesma zrikavaca i nebo gde su zvezde najbliže, naprosto nam čuvaju snagu za celu godinu – priseća se Milica i kaže da za putovanja van zemlje nema mnogo vremena, ali da se, kada obaveze to dozvole, često vraća Beču, Pragu i Rimu.

 

makonda-tracker