daljina nije prepreka

Nikola Rađen o trenutku koji će pamtiti ceo život: Moje tri devojke smislile su originalan način da me iznenade (FOTO)

0
Iako je vaterpolista Nikola Rađen samo simbolično obeležio rođendan u krugu svojih saigrača iz novog tima u Rumuniji, poklon koji je dobio od svojih najmilijih veoma ga je iznenadio i raznežio
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen (32), krajem januara imao je više razloga za slavlje. Prvi je povratak u bazen, a drugi rođendan. Naime, posle dve godine suspenzije zbog dopinga, ovaj trofejni sportista, osvajač brojnih medalja sa reprezentacijom Srbije i dvostruki prvak Evrope sa Partizanom i Crvenom zvezdom, potpisao je ugovor sa rumunskim timom Oradea i uskoro će zaigrati u Ligi šampiona. Iako je saradnja s ovim klubom donela i velike promene, kao što je preseljenje u Rumuniju i odvojenost od ćerki Nine (7), Tee (6) i supruge Ane Kokić (33), Nikola ističe da je već navikao na daljinu, kao i da ta razdvojenost ne sprečava njega i njegovu porodicu da na originalan način iznenađuju i usrećuju jedni druge.

 

Nikola Rađen prvi put posle operacije: Ana je sve vreme bila uz mene (FOTO)


- Ove godine rođendan sam proslavio radno i to mi nije teško palo, pošto se vredno pripremam za povratak takmičenjima i jedva sam čekao da ponovo osetim tu atmosferu u bazenu dok igram utakmicu – iskreno kaže vaterpolista za Story i kroz osmeh otkriva kakav je poklon dobio od svojih najmilijih:

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 


 

foto: Luka Šarac

 

- S obzirom na to da sam za svoj rođendan bio odvojen od porodice zbog profesionalnih obaveza, moje tri devojke smislile su originalan način da me iznenade – poslale su mi prelepu video- čestitku koja me je izuzetno obradovala. Naravno da će biti još mnogo rođendana i mojih i njihovih koje ćemo zajedno slaviti, a ovaj sam simbolično obeležio sa saigračima.

 

Već sledećeg dana čekale su nas klupske obaveze i treninzi jer sam trenutno fokusiran na to da se što bolje pripremim i pokažem svoje umeće u bazenu.
Pošto je i ranije igrao u inostranstvu, odvojenost od porodice ne predstavlja mu veliki problem, kao ni ponovno vraćanje u igru jer se sve ovo vreme vredno pripremao za taj dan.


- Nije mi prvi put da igram za inostrani klub, tako da sam se već navikao na takvu vrstu promena i to mi ne predstavljaju problem. Naravno da mi supruga i ćerke neizmerno nedostaju, ali s obzirom na okolnosti, mislim pre svega na školske obaveze naših mezimica, Ana i ja smo doneli odluku da je ipak bolje da oni ostanu u Beogradu – rekao je vaterpolista i potom objasnio kako gleda na svoj povratak:

 

Nikola Rađen: Supruga i ćerke neizmerno mi nedostaju


- Nemam potrebu za dokazivanjem, ali imam želju da podsetim ljude ko je Nikola Rađen u bazenu i da nastavim tamo gde sam stao. Na svoj povratak gledam kao kod bilo kog drugog sportiste posle neke povrede. Vredno sam vežbao i svakodnevno trenirao kako ne bih ispao iz forme pa verujem da će se moj trud pokazati i u igri. Ekipa je dogurala do polufinala Evro kupa, što je svakako lep podstrek i izazov za mene, a ujedno pokazalo se da je vaterpolo klub Oradea pravi izbor za nastavak moje karijere.

 

Nikola Rađen o razdvajanju od Ane Kokić: Nostalgija je velika, porodica mi veoma nedostaje


Dok je pauzirao od utakmica, Nikola je iskoristio priliku da se dokaže i na drugim poljima: postao je direktor agencije i s njom pokrenuo kamp vodenih sportova.


- Za vreme pauze stvorile su mi se neke druge prilike, pa sam mogao da se dokažem i na drugim poljima, pre svega mislim na kompaniju Wind Sport, koja je bila uz mene od početka. Počeo sam saradnju prvo kao njihov klijent, a u međuvremenu postao sam direktor i sa zadovoljstvom mogu da najavim naš prvi zajednički projekat – kamp vodenih sportova Number One koji će se održati ove godine u Vrnjačkoj Banji od 15. jula do 12. avgusta – ponosno je zaključio vaterpolista.

 

Piše: Jelena Ristić

makonda-tracker