Radost zbog prinove

Marija i Marina Gobović: Ushićeno očekujemo novog člana porodice!

1
Jedine bliznakinje na našoj muzičkoj sceni, članice sastava Gobo sisters, Marija i Marina Gobović, govore o svojim planovima i otkrivaju da ove godine još jedna beba stiže u njihovu veliku familiju.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Pevačice Marija i Marina Gobović (32) svojim anđeoskim glasom i lepotom osvojile su muzičko nebo u Srbiji. Etno muzika kojom se bave, donela im je mnogo prestižnih nagrada, nastupe sa velikim zvezdama poput Dejana Petrovića u Guči, ali i iznedrila dva albuma, Probudi se i Zora.

Pored profesionalnog uspeha, za porodicu Gobović 2017. biće izuzetno srećna godina jer tamnokosa članica ovog sastava očekuje svoje drugo dete.

 

Plavokosa Marija ima sina Stefana (1) i ćerku Sofiju (4,5), dok Marina ima sina Janka (3), koji se, kao i drugi članovi porodice, veoma raduje prinovi.

 

Vest o mojoj trudnoći svi su s oduševljenjem prihvatili, ali moram priznati da se najviše obradovao sin Janko, koji je sve naše najbliže obavestio rečenicom: Mama će meni roditi bebu. Veoma je ushićen", kaže Marina i dodaje da joj pol bebe nije bitan.

 

Važno joj je samo da sve prođe u najboljem redu. Ona takođe planira da bude aktivna trudnica i da nastavi sa nastupima dok god joj to bude prijalo, u čemu veliku podršku ima od svoje sestre Marije, koja je u ovom periodu preuzela na sebe veći deo obaveza oko organizacije nastupa.

 

Marija i Marina Gobović: Porodica nam daje vetar u leđa

 

U životu sestara ima mnogo zanimljivih podudarnosti, što one pripisuju sudbini. Naime, muževi im nose isto ime, Bojan, imaju identičnu profesiju, a čak su i rođeni iste godine, 1982. Marinin suprug takođe ima brata blizanca, pa su velike šanse da ih obraduje blizanačka trudnoća. Međutim, ona navodi da je na putu ipak samo jedna beba, ali da joj još ne znaju pol.

 

foto: Luka Šarac

Mlade pevačice ne kriju koliko je porodica važna za njih, kao i negovanje odnosa među njenim članovima. Starija sestra Ana (34) ima dvoje dece, Milicu (2) i Lazara (1), tako da je za njih najveća radost kada su svi na okupu.

 

Stalno se družimo i deca se viđaju, tako da su i oni već naviknuti jedni na druge. Naravno da ih učimo da se međusobno slažu i vole, jer je to izuzetno važno. U velikoj porodici svi uživamo, samo ne znam kako je našim roditeljima koji sada očekuju šesto unuče. Često se desi da ih ostavimo s njima, dok mi imamo obaveze", kroz osmeh kaže Marija, dodajući da se baka i deka za sada ne bune.

Marija i Marina Gobović: Majčinstvo nas je učinilo jačim i boljim

 

Šarmantne bliznakinje kroz čitav život uspešno su žonglirale između muzike i obrazovanja, s obzirom na to da su se ostvarile na svim poljima. Obe su diplomirane pravnice, koje su paralelno polagale ispite i gradile zavidnu muzičku karijeru. Čak i nakon udaje i zasnivanja porodice, uspešno usklađuju svoje obaveze i uvek imaju vremena za ono najbitnije, a to su njihovi najmiliji.

 

Naravno da imamo vremena za porodicu, jer je to osnova svega. Naši muževi razumeju ljubav prema obe profesije kojima se nas dve bavimo, zato nas toliko i podržavaju. Srećne smo što niko ne trpi, ni porodica ni karijere", objašnjava Marija, dok Marina dodaje da je suština svega da se baviš onim što voliš i da se uz mnogo truda, volje, ali i podrške najbližih, sve može postići.

U muzici okrenute su tradicionalnom pravcu, dok u roditeljstvu ima mesta i za savremene metode vaspitanja. Kažu da se trude da na svoje mališane prenesu vrednosti koje su im usadili roditelji, kao i poštovanje uvreženih običaja poput slave i praznika, ali da ne zanemaruju ni uticaj tehnologije 21. veka. Po njima, ključ uspeha je u balansu.

makonda-tracker