Novo lice popularnih pevačica

Marija i Marina Gobović: Porodica nam daje vetar u leđa

0
Nakon što su prihvatile učešće u novom rijalitiju kao muzičke mentorke, sestre Marija i Marina Gobović tvrde da im je namera da dokažu kako za ovaj televizijski format ipak nije nužno biti prost, napadan i eksplicitan, te da će ostati dosledne u promovisanju tradicionalnih vrednosti
foto: Nikola Bogdanić
foto: Nikola Bogdanić

Mnogi bi rekli da kultura, obrazovanje i lepo vaspitanje nisu dobri saveznici onima koji žele da budu primećeni u rijaliti programima. Bliznakinje Marija i Marina Gobović (31), kao mentorke u novom šou-programu Maldivi na televiziji Hepi, svojim stavom i ponašanjem dokazuju suprotno – za rijaliti ipak nije nužno biti agresivan, primitivan i vulgaran.

 

Šarmantne pevačice, koje su se posle dva albuma i koncerta u Sava centru izborile za svoje mesto na srpskoj muzičkoj sceni, prihvatile su da učestvuju u novoj emisiji za mlade talente, a kao što insistiraju na tradicionalnoj muzici koju izvode u savremenim aranžmanima, tako i takmičarima pokušavaju da prenesu svoje vrednosti.

 

- Od početka naše karijere zalažemo se za izvornu muziku i srpsku baštinu. Takmičarima s kojima radimo, ali i gledaocima, prenosimo poruku da kultura može i mora da opstane, da se prave vrednosti ne menjaju, da ljudi mogu jedni drugima da pomažu, da se slažu i poštuju – kaže Marija, a Marina dodaje da je pevanje samo jedan segment na kojem rade sa svojim učenicima.

 

Marija Gobović: Žurka za malu princezu
 

- Sve su to mladi ljudi, s malo ili nimalo muzičkog iskustva, koji vole da pevaju i imaju dara. Mnogo toga mogu i moraju da nauče. S njima radimo sve, od vežbanja vokala do ponašanja na sceni, a najvažnije što pokušavamo da im prenesemo jeste to da sami stvaraju sliku o sebi. Od toga kako se predstave u ovom muzičkom kampu, zavisi to kako će ih publika doživljavati i to im svakodnevno govorimo.

 

foto: Nikola Bogdanić

 

Lični primer ipak je presudan, slažu se obe sestre, koje su gradeći karijeru savladale brojne profesionalne prepreke i uspele da se ostvare i kao majke i supruge.

 

- Uporne smo i posvećene. Studirale smo i diplomirale u roku, zaposlene smo kao pravnice, imamo decu, ali ne odustajemo od muzike, koja nam je najveća ljubav. Naravno, naši najbliži podržavaju nas u potpunosti i to je presudno. Uvek su nam davali vetar u leđa, šta god da smo radile – otkriva Marija.

 

Marija i Marina Gobović: Majčinstvo nas je učinilo jačim i boljim

 

- Uspeh je stvar dobre volje i čvrste organizacije. Ako nešto želite da ostvarite, sve može da se postigne. Naravno, neophodna je podrška najbližih, jer bez nje ne bismo mogle da usklađujemo dve profesije i da se posvećujemo porodici. Ovako, sve može i ništa ne trpi, ni porodica, ni karijera – ne skrivajući ponos kaže Marina.

 

Uprkos lošoj reputaciji koju imaju rijaliti programi, prijatelji i porodica reagovali su veoma pozitivno na odluku sestara da učestvuju u Maldivima.

 

- Svako formira sliku o sebi. Znamo ko smo i za kakve vrednosti se zalažemo. Ne odstupamo od kulture i lepog vaspitanja. Kao mentori, tome učimo i naše takmičare. Treba da budu dobri ljudi, da ih upamte po glasu, posvećenosti vežbanju, lepim manirima i ponašanju. Ko ne želi tako da se predstavi, sam bira svoj put – odlučno iznose svoje mišljenje sestre Gobović, koje uskoro očekuju brojni nastupi.

 

makonda-tracker