puno tuge

"On je NAŠE SUNCE, naša snaga..." Potresan govor ćerke Jagoša Markovića na njegovoj sahrani

1

Porodica Jagoša Markovića, pored brojnih njegovih kolega i poštovalaca, oprostila se od ovog umetnika

porodica jagoša markovića na njegovoj sahrani
porodica jagoša markovića na njegovoj sahranifoto: Nemanja Nikolić

Pozorišni reditelj Jagoš Marković sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana, na beogradskom Novom groblju, a prethodno je u Narodnom pozorištu održana komemoracija u njegovu čast.

 

Tu su se od čuvenog reditelja oprostile kolege, porodica i brojni poštovaoci, a počast su mu odali gromoglasnim aplauzom i ovacijama, suzama i smehom, pomešanim baš kao u njegovim predstavama.

 

Brojni srpski glumci i umetnici, Jagoševe kolege i ljudi koji su ga cenili i učili od njega, pored njegove porodice i prijatelja, došli su da se poslednji put oproste od proslavljenog reditelja i posle komemoracije, na Novom groblju.

 

Među njima su bili Tamara Dragičević, Nebojša Stefanović, neutešni Miodrag Miša Dragičević, Dragan i Aleksej Bjelogrlić, Jug Radivojević, Radmila Živković, Svetlana Bojković, Seka Sablić...

 

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

 

Na sahrani proslavljenog Jagoša Markovića govor je održala i jedna od njegovih ćerki

 

— On je naše sunce, naša snaga, mi se danas ne opraštamo, diše kroz nas. Umeo je da nam kaže: "Je l' znate da, kada umrem, ne idem nigde, leći ću da spavam". Hvala ti za sve do meseca i zvezda, lepo sanjaj, laka ti bila noć. Smrt ne postoji, postoje samo seobe. Tata, volimo te — kroz suze je izgovorila neutešna ćerka.

 

1 / 5 Foto: A.H./ATAImages

 

Bonus video

Govor na sahrani Jagoša Markovića

 

makonda-tracker