poseban odnos

Nakon majčine smrti otac ju je isterao na ulicu, tetka prihvatila i odškolovala: Bolna ispovest majke Ivane Vulete

0

Oduvek je ćerki bila najveća podrška, zajedno su plakale, radovale se, slavile 

foto: Ivana Vuleta / Instagram
foto: Ivana Vuleta / Instagram

Naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta u poslednjih nekoliko godina niže sportski uspeh za uspehom. Ona iznova i iznova postavlja nove rekorde, a nebrojano puta osvojila je najsjajnije odličje.

 

Njeno ime će godinama ostati upisano u anale srpske atletike, ali o svom privatnom životu retko kada govori u javnosti.

 

Upravo zbog toga samo retki znaju da je ljubav prema atletici nasledila od majke, Vesne Španović koja je takođe bila veoma uspešna u toj disciplini. 

 

 

- U šesnaestoj godini sam 100 metara pretrčavala za 12 sekundi, volela sam i skok udalj, i ispred mene je bila velika budućnost. Sa 17 godina postala sam prvakinja stare Jugoslavije, u kojoj je konkurencija bila žestoka. Ubrzo mi je umrla majka, i to nisam mogla da prebolim. Odustala sam... Ivana je nastavila gde sam ja stala i zbog toga sam naročito srećna i ponosna - govorila je Vesna svojevremeno za domaće medije.

 

Ljubav prema atletici rodila se još dok je Ivana bila dete. Stan u kojem je živela sa majkom bio je optočen medaljama, što je učinilo da i Ivana dobije ogromnu želju da nastavi tamo gde je njena majka stala. 

 

- Prvi put se zainteresovala kada je videla moje medalje. Osam godina sam se bavila baš onako… pričali su da sam talenat. Ivana je nastavila tamo gde sam ja stala bukvalno - rekla je majka trofejne atletičarke.

 

 

Vesna i Ivana imaju odličan odnos, kako mama Vesna kaže, ali desilo se jednom da su se posvađale i da nisu razgovarale tri dana. Vesna neretko voli da komentariše Ivanine uspehe na terenu i povremeno zbog toga dođe do sitnih čarki.

 

Uprkos svemu one su jedna drugoj oduvek najveća podrška. Jednom prilikom Vesna je podelila u javnosti svoju tešku životnu priču, koja se godinama prepričavala. 

 

- Moja mama je igrala ženski fudbal, ali i rukomet, što je Ivana od nje nasledila. S druge strane, moja ljubav je bila disciplina skok udalj, ali ipak sam se takmičila kao sprinterka i sa sedamnaest godina postala prvakinja one stare Jugoslavije u kojoj je konkurencija bila žestoka. Nazivali su me talentom koji obećava, ali uspeh nije potraja -  ispričala je mama Vesna svojevremeno za Kurir.

 

 

- Moja majka je iznenada umrla od izliva krvi na mozak i ceo život mi se u trenutku preokrenuo. Inače, pored oca alkoholičara imala sam katastrofalno detinjstvo u kojem sam trenutke spokoja doživljavala jedino kada sam bila na takmičenju ili pripremama. Posle majčine smrti otac me je isterao iz stana, a zahvaljujući tetki, maminoj sestri, završila sam srednju školu i imala sreću da već sa devetnaest godina dobijem posao i zaposlim se kao trgovac - priča Vesna.

 

Zato ona sada kaže da je Ivana samo nastavila tamo gde je ona stala.

 

- I dan-danas, kad ona trči, ja ne mogu da sedim: adrenalin mi skoči, vičem i dobacujem sa tribina...  - ispričala je Vesna.

 

Bonus video:

 

Ivana Vuleta o karijeri:

 

makonda-tracker