ishrana šampionke

Kako se hrani Ivana Vuleta? Dan započinje lakim doručkom i nikad ne pravi OVU grešku za večeru

0

Kako izgleda ishrana najbolje srpske atletičarke?

Primer jelovnika Ivane Vulete.
Primer jelovnika Ivane Vulete.foto: Printscreen/Instagram/ivanaspanovic

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Budimpešti.

 

Nakon što je napravila prestup u prvoj seriji, Ivana je u drugoj skočila 6,82m što je bilo dovoljno za prolazak među 12 najboljih.

 

Ona je nekoliko puta isticala da je za njenu savršenu formu i zategnuto telo, osim svakodnevnih treninga, zadužena i izbalansirana, zdrava ishrana.

 

Veliku podršku joj daje i njen suprug Marko Vuleta, po zanimanju profesor sporta, fitnes trener i nutricionista uz koga je dodatno naučila sve o zdravoj ishrani.

 Ivana Vuleta je izuzetno disciplinovana. 

 

- Ishrana ima direktan uticaj na rezultate. Vodim računa o tome šta unosim u telo. Ima ljudi koji vode računa o tome, pogotovo kada putujemo bez prestanka, onda moram da znam šta tačno uzimam. Imala sam problema sa bakterijama, ispravila sam ishranu, a onda sam imala problema sa ciklusom, bila sam anemična, nedostajalo je gvožđa... Prilično sam disciplinovana - ispričala je jednom prilikom za medije.

 

Kako je pisala svojevremeno Srećna republika, Ivana svoj dan započinje lakim doručkom.

Za užinu jede voće i povrće, a za ručak najčešće meso od ribe do bifteka, piletine i ćuretine.

 

Za večeru pojede tanjir čorbe, a posle napornih treninga obavezno popije proteinski šejk.

 

- Greška koju svi prave je da jedu voće za večeru. To ne bi trebalo da se radi. Ili doručak ili rana užina. Najbolje je sezonsko voće i povrće s tim ne možemo pogrešiti. Kad imam slobodan dan, ako mi težina dozvoljava za užinu pojedem voćnu salatu – otkrila je jednom prilikom Ivana.

 

Budući da je njen suprug nutriocionista, on je jednom prilikom na Instagramu podelio sjajne savete za mršavljenje, a koji se mogu preslikati i na svakodnevnu ishranu i dati željene rezultate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Vuleta (@marko_fitt)

On savetuje da se jede redovno, jer preskakanje obroka vodi često ka prejedanju i većem unosu kalorija. 

 

- Jedite što više namirnica koja su bogate vlaknima. Iako možda niste ljubitelj povrća, trudite se da unosite makar salate uz obroke. Ukoliko ni to nije opcija, probajte sa dodavanjem vlakana u obroke, poput npr. psilijum ljuspica. Sem što će obogatiti crevnu floru usporiće vam varenje hrane i dati osećaj sitosti – napisao je Marko jednom prilikom na svom Instagramu profilu.

 

Osim toga, preporučuje fizičku aktivnost, kao i konzumiranju što više vode

Takođe, savetuje da se obroci isplaniraju, jer kada imate plan, onda je mnogo veća šansa da ćete ga se pridržavati. 

 

- Možete koristiti niz drugih korisnih trikova kao što je obrok iz manjih tanjira, izbacite slatkiše iz kuće i žvaćite sporije kako bi mozak imao vremena da obradi signal kada ste zapravo siti – otkrio je Marko Vuleta.

 

BONUS VIDEO

Ivana Vuleta posle osvajanja medalje

 

 

 

 

makonda-tracker