kao nokat i meso

50 GODINA su u braku, imaju DVE ĆERKE, s jednom su iskusili najveći roditeljski STRAH: Ko je supruga Aljoše Vučkovića?

0

Od prvog dana znali su da će to biti ljubav iz bajke 

Aljoša je 50 godina u braku sa Editom koja se nikad ne pojavljuje u javnosti
Aljoša je 50 godina u braku sa Editom koja se nikad ne pojavljuje u javnosti foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od omiljenih srpskih glumaca Aljoša Vučković godinama je na javnoj sceni, ali u javnosti ne voli da se pojavljuje osim kada za to ima dobar razlog. 

 

Članove svoje porodice se trudio da skloni od očiju javnosti kako bi im obezbedio normalan život bez stresa i nošenja bremena slave. I čini se da mu je to u velikoj meri pošlo za rukom.

 

Aljoša se pre nekoliko godina borio sa opakom bolešću, koju je zahvaljujući uporonosti uspešno savladao. Tada se povukao iz javnog života i glume i počeo da uživa u zasluženim penzionerskim danima. 

 

 

Život ga je iz Splita doveo u Beograd, gde je našao i svoju životnu saputnicu, Editu. Njih dvoje su znali da su jedno drugom suđeni, a od kako su otpočeli zajednički život prošlo je pola veka.

 

Edita je završila je studije nemačkog i engleskog jezika, a radila je kao profesor i prevodilac. Iz velike ljubavi rodile su se dve ćerke, starija Leana rođena je 1979, dok je Lara sedam godina mlađa.

 

Aljoša je retko javno priča o porodičnom životu, ali ostao je zabeležen njegov odgovor iz intervjua koji je dao 1991. godine. Na pitanje gde živi, otkrio je:

 

 

Zahvaljujući pokojnom dedi moje supruge, koji je pre šezdeset godina napravio kućicu na Topčiderskoj zvezdi, u mirnom kraju punom zelenila, adaptirali smo svojim sredstvima potkrovlje koje ljubomorno čuvamo za sebe. To nije prostor za prikazivanje već za življenje. Uklopili smo stari i novi stil, već prema postojećim okolnostima, i jako smo srećni što smo uopšte imali šta da adaptiramo. U stanu imamo puno zelenila, a ispred kuće prelepu baštu.

 

Tada je otkrio i da voli da sprema obroke za svoju porodicu i da mu nije teško da povremeno u tom poslu odmeni svoju suprugu.

 

Jedva čekam da supruga ode na posao i da ostanem sam u kuhinji. Pripremam dobro sva jela, kuvana naročito. Moja kuhinja je stekla dosta poklonika, a i prijatelji često navrate.

 

Aljoša Vučković uživa 50 godina u braku sa suprugom Editom
Aljoša Vučković uživa 50 godina u braku sa suprugom Editom foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Kroz život, za ovih 50 godina Aljoša i Edita su prošli mnogo toga. Bilo je lepih trenutaka koje će pamtiti zauvek, ali i onih u kojim su osetili najveći roditeljski strah, strah od gubitka deteta.

 

Naim, njihova starija ćerka, Leana Vučković je 1999. godine upisala Fakultet dramskih umetnosti, zajedno sa Slobodom Mićalović, Katarinom Radivojević, Anom Franić... Pripadala je klasi Predraga Bajčetića i bila jedna od najtalentovanijih u njoj, ali nije sve išlo po planu. Počela je da koristi narkotike i da malo po malo gubi tlo pod nogama.

 

Glumac ima dve ćerke, jedna se lečila od bolesti zavisnosti
Glumac ima dve ćerke, jedna se lečila od bolesti zavisnosti foto: printscreen prva tv

 

Leana je, nakon dugogodišnju borbu sa zavisnošću od narkotika, na kraju završila u zatvorskoj bolnici na odvikavanju. Svi napori porodice Vučković tada nisu urodili plodom, pa je odlukom suda Leana bila privedena na obavezno lečenje od teškog oblika bolesti zavisnosti, pisali su mediji. Jednom prilikom, glumac je ovo prokomentarisao za “Story”:

 

- Ono što mogu da kažem jeste to da moja ćerka nije u zatvoru, već na lečenju zatvorenog tipa. Mislim da bi svi ljudi trebalo da puste pojedince i njihove najbliže da svoje probleme rešavaju sami i onako kako najbolje umeju.

 

Bonus video:

 

Šta Aljoša kaže o seriji "Bolji život" pogledajte u videu:

 

makonda-tracker