srećni

2 puta su bežali od rata, pre 28 godina zbog njihove fotografije plakala je Srbija: Upoznajte roditelje Natalije Jokić

0

Nakon velikog uspeha njenog supruga sve oči javnosti bile su uprte u Nataliju Jokić

foto: Instagram / natalijajokic
foto: Instagram / natalijajokic

Naš proslavljeni košarkaš Nikola Jokić dospeo je u centar pažnje medija nakon što je osvojio košarkaški trona sa klubom „Denver nagets", Tada su osim njega u žižu interesovanja ušli i njegova supruga Natalija, ali i njihove porodice. 

 

O Nataliji se do sada znalo malo toga, a sada kada je par došao u Srbiju i već neko vreme boravi u Somboru, u kojem žive Natalijin roditelji oni su postali takođe interesantan tema. 

 

I to ne bez raloga. Naime, roditelji Natalije Jokić preživeli su teške trenutke, a do skoro je retko ko znao da je ona još kao beba bila na naslovnim stranicama domaćih novina. 

 

 

Na veliku žalost oni su i bili žrtve rata koji se dešavao devedesetih godina i tokom "Oluje" su bežali kako bi spasili svoje života. O tome svedoči i njihova fotografija iz izbegličke kolone o kojoj sada bruje mediji. 

 

Na fotografiji se vidi žena koja u naručju drži devojčicu, a u reportaži koja je pratila tekst navode se reči majke Danice:

 

Mi smo Maćešići. Ovo je Maja, tri i po godine ima. A ovo Natalija, sedam meseci tek napunila. Prva je beba rođena u ovoj godini u Krajini. Nama je ovo druga bežanija. Živeli smo u Karlovcu. Kada tu više nije bilo života, pobegli smo u Slunj. Sada ponovo bežimo, a ne znamo kud. Znamo da više nema nazad.

 

Porodica Maćešić na kraju se nastanila u Somboru, a onda se i njima osmehnula sreća i život je pokazao i svoju lepšu stranu.

 

 

Uprkos teškom životu Nataljia je oduvek znala da želi da se školuje i da joj je to prioritet. Zbog toga je krenula put Amerike, gde je i završila studije.

 

U međuvremenu kreće njena priča sa Nikolom, koji je u nekom trenutku poželeo čak da odustane od košarke zbog nje, ali je onda i on otišao u Ameriku, a ostatak priče znate. 

 

 

Danas Natalija radi posao za koji se školovala i zarađuje pozamašnu sumu novca uprkos činjenici da su Nikolina primanja i više nego dovoljna da mogu lagodno da žive.

 

Nataliji je porodica najvažnija stvar u životu, a to dokazuju i fotografije koje ona često objavljuje na društvenim mrežama. 

 

 

 

 

 

makonda-tracker