diči se srpskim korenima

"Jako sam ponosna na to odakle dolazim": Da li znate koje je pravo ime glumice Mile Jovović?

0

Otac Mile Jovović je bio srpski lekar, a majka ruska glumica.

foto: A-way! / Splash / Profimedia
foto: A-way! / Splash / Profimedia

Kada pomislimo na poznatu ličnost iz sfere sedme umetnosti koja ima srpske korene, a poznata je širom sveta, uglavnom pomislimo na Milu Jovović

 

Glumica koja je najpoznatija po ulogama u filmovima "Jovanka Orleanka", "Peti element", "Povratak u plavu lagunu", nikada nije krila srpske korene, a jednom prilikom je istakla da joj je krivo što je otac nije naučio da govori jugoslovenski jezik. 

 

Mila Jovović je rođena u Kijevu 17. decembra 1975. godine od majke Galine Loginove Jovović, ruske glumice i oca Bogdana Jovovića, srpskog doktora.

 

Njena porodica se preselila u Sakramento kada je imala pet godina,a sedam meseci kasnije su prešli u Los Anđeles

 

Jednom prilikom Mila je podelila na Instagramu fotografije svojih predaka koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu i tom prilikom otkrila nepoznate detalje o svojoj porodici.

 

- Brojni članovi moje porodice su se borili u Drugom svetskom ratu. Ovo je fotografija moje bake Tatjane Popov, koja je bila medicinska sestra na prvoj liniji obrane kada je imala samo 16 godina. Do svoje 18. godine marširala je kroz brojne grozote sve do Berlina. Sve to su njene medalje koje je sačuvala moja majka - napisala je glumica i postavila između ostalog i fotografije njihovoih dokumenata i ordenja koje su dobili u ratu.


- Njen suprug Aleksander Loginov se takođe borio u ratu, kao i moj deda po ocu, Bogdan Jovović, koji se borio u redovima jugoslovenskih partizana. Moglo bi se reći da dolazim iz porodice boraca i revolucionara, a jako sam ponosna na to odakle dolazim i na sve te ljude. Kada mi je teško, setim se kroz šta je sve prošla moja baka kada je bila tako mlada i ništa više ne izgleda tako komplikovano. Danas želim da odam počast njihovim uspomenama i uspomenama na sve hrabre duše koje su se borile da ovaj svet učine boljim, pristojnijim mestom. Danas nam treba više takvih ljudi. - zaključila je glumica.


Iako je svetska javnost zna kao Milu Jovović, njeno pravo ime je zapravo Milica Bogdanovna Jovović, a kako pišu mediji, Jovovići vode poreklo iz Crne Gore i kako pišu mediji,imaju vrlo burnu istoriju.

 

Njen pradeda Bogić Camić Jovović bio je barjaktar iz plemena Vasojevića i gardijski oficir kralja Nikole I Petrovića.

 

 

makonda-tracker