nije potpuno srećna

"Ništa više nije isto otkad njih nema": Milica Pavlović otkrila kako provodi Uskrs bez bake i deke

0

Popularna pevačica Milica Pavlović nikada nije krila da su joj baka i deka bili najznačajnije figure u životu, a nakon što su oboje preminuli priznaje da nije srećna za praznike kao ranije

Milica pAvlović
Milica pAvlovićfoto: senoritamilica, Instagram

Pevačica Milica Pavlović je vernica, pa obeležavanje Uskrsa ima važno mesto u njenom domu. Kako ističe, post za nju ne podrazumeva samo suzdržavanje od mrsne hrane, već veruje da su dani posta i za dobra dela.


Cilj posta je čišćenje duše i tela i proslavljanje Boga. U tom periodu valja činiti dobra dela, a uzdržavati se od zlih misli – istakla je Milica za Informer.


Kako je rekla, ranije je preferirala šarena uskršnja jaja, a sada više voli da izgledaju jednostavnije.


Kad sam bila mala, želela sam da u korpi imamo jaja u svim bojama. Da bude što šarenije i da na svakom bude nalepnica. A sada su mi najlepša srebrna i zlatna jaja, jer volim jednostavnost – kaže ona za pomenuti list.
Pevačica je u detinjstvu posebno volela da pobeđuje u kucanju jajima, što je opstalo i do danas, a kao devojčica je uz pomoć bake i dake često odnosila pobedu.

 

milica pavlović tokom druženja s novinarima u susret koncertu u nišu
milica pavlović tokom druženja s novinarima u susret koncertu u nišufoto: Aleksa Petrović

Takmičarskog sam duha, pa mi nije lako kada izgubim. Plakala sam kao kiša kad god bi mi neko polomio jaje. Ali baka i deka su dobro znali moj karakter, pa su mi uvek popuštali i odvajali najjače jaje za mene. Čak sam koristila i drveno kako bih bila sigurna da ću pobediti – kaže ona.

 

Nakon što je pre dve i po godine izgubila deku Vladimira, Milica je prošle godine ostala i bez bake Rade. Zato joj ovaj Uskrs ne pada lako.


Da bih bila u potpunosti srećna, potrebno mi je njihovo prisustvo, a to se nažalost nikada neće promeniti. Nedostaju mi svakog dana, stalno su mi u mislima. Ništa više nije isto otkad njih nema – ističe pevačica.


Ona se prisetila i kako je obeležavanje Uskrsa izgledalo u njenom detinjstvu.

 


Najveći blagoslov mi je bio što sam odrasla sa njima na selu. Tamo smo praznike proslavljali sa familijom, komšijama i prijateljima. Baka je bila vanserijska domaćica, pa je za Vaskrs pravila bogatu trpezu. Trudila sam se da joj pomažem, mada sam joj, čini mi se, više odmagala. Ali ona je činila sve da izgleda kao da je moja uloga u spremanju raznih đakonija i farbanju jaja značajna – priča Milica.


Ona dodaje da će na svoju decu preneti sve običaje kojima su je naučili Rada i Vladimir.


Nikada neću zaboraviti koliko sam imala predivno detinjstvo i radovala se svemu što ima veze sa Vaskrsom. U Bunibrodu smo imali razne običaje vezane za ovaj praznik, tako da ću ih sigurno preneti i na decu – kaže ponosno Milica.
 

 

makonda-tracker