najveća podrška

Na svadbi za 400 ljudi pevali su mu srpski pevači: Sin Mila Đukanovića je vrlo mlad, a spada u najuspešnije u porodici

0

Ko je Blažo Đukanović, sin odlazećeg crnogorskog predsednika?

Blažo i Milo Đukanović tokom govora nakon poraza na predsedničkim izborima
Blažo i Milo Đukanović tokom govora nakon poraza na predsedničkim izborimafoto: Antonio Ahel/ATA Images

Milo Đukanović poražen je u drugom krugu predsedničkih izbora, te će ga na čelu Crne Gore zameniti mladi političar Jakov Milatović.


U međuvremenu, Đukanović se povukao i sa mesta predsednika Demokratske partije socijalista, a podršku mu ovim svakako ne baš prijatnim trenucima pruža porodica.


Pored lepe i uvek luksuzno odevene supruge Lidije, tu je i sin Blažo (34), koji je s roditeljima išao na glasanje u oba kruga izbora, a koji i sam privlači pažnju medija već godinama.

 

Blažo Đukanović jedino je dete odlazećeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

 

Interesantno je da je ime dobio po Milovom pradedi, za kog su mediji pisali da je bio ban Zetske banovine za vreme Kraljevine Jugoslavije i četnički general tokom Drugog svetskog rata. Ipak, mnogi spekulišu da oni nisu u bilo kakvom srodstvu jer navodno potiču od različitih Đukanovića – Milo je od onih sa Čeva, a Blažo od onih iz Cuca.

 

Lidija, Blažo i Milo Đukanović nakon glasanja na predsedničkim izborima
Lidija, Blažo i Milo Đukanović nakon glasanja na predsedničkim izborimafoto: Amir Hamzagic/ATAImages

U svakom slučaju, Blažo je rođen 1988, iste godine u kojoj su se njegovi roditelji Lidija i Milo venčali posle osam godina veze.


Koliko je poznato, sin Mila Đukanovića je biznismen, a prema zvaničnim podacima objavljenim u crnogorskim medijima, Blažo je prvu imovinu dobio na poklon 2006. od strica Aca Đukanovića kada je imao samo 18 godina. Tada su podgoričke "Vijesti" pisale da mesečno od zarađuje 2.340 evra od izdavanja dvaju poslovnih prostora ukupne površine od oko 450 kvadratnih metara u Vektri, popularnom podgoričkom poslovnom kompleksu.

 

Lidija Đukanović sa sinom Blažom na izborima
Lidija Đukanović sa sinom Blažom na izborimafoto: Antonio Ahel/ATA Images

Kako je 2012. godine pisao isti list, prema izveštaju o imovinskom stanju koji je stariji Đukanović predao Komisiji za sprečavanje sukoba interesa mladi Blažo bio je tada najbogatiji član porodice Đukanović.


Kasnije je povezivan i s velikim i vrlo uspešnim firmama u Crnoj Gori, a sin ovog političara važio je dugo i za zavodnika. Ipak, o njegovom emotivnom životu nikada se nije znalo mnogo, budući da nema javne profile na društvenim mrežama.


Koliko je poznato, od 2019. godine je u braku s Milenom Popović, kojoj je rekao "da" na Svetom Stefanu.

 

 

Prema pisanju medija, porodica je tada upriličila svadbu za više od četiri stotine zvanica i slavilo se do sutradan u osam sati ujutro. Za dobro raspoloženje bili su zaduženi pevači Aco Pejović, Aleksandra Prijović i Milica Pavlović, a specijalni gost bio je Hari Mata Hari.


Par je potom dobio dvoje dece – 2020. sina Mila, koji je dobio ime po deki i koji je, kako su pisali crnogorski mediji, kršten u carigradskoj patrijaršiji, a potom 2022. još jednog sina.

 

 

makonda-tracker