najveća podrška

Ko je žena Mila Đukanovića? Ne krije zašto ga neizmerno voli 43 godine, ima skup ukus, a spojilo ih je nešto neočekivano

0

Sve je počelo još u srednjoškolskim danima, a par je prešao dug put od podstanarskog života u Podgorici

foto: Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

U Crnoj Gori u toku su predsednički izbori, a u drugi krug ušli su Milo Đukanović, dosadašnji predsednik ove države i mlađi političar Jakov Milatović.


Dok čekamo da vidimi konačni ishod drugog kruga izbora 2. aprila, tamošnji mediji pišu o suprugama najuspešnijih kandidata, a posebnu pažnju privukla je Lidija Đukanović, supruga Mila Đukanovića, koji je u Crnoj Gori na vlasti već tri decenije.


Isto toliko predsednik Demokratske partije socijalista je i u braku sa Lidijom, čije je devojačko prezime Kuč.


Dosadašnja i potencijalno buduća prva dama Crne Gore stigla je na glasanje u OŠ "Savo Pejanović" u dubokim belim pantalonama širih nogavica, beloj bluzi i vrlo šik strukiranom sakou svetlozelene nijanse.

 

1 / 8 Foto: Amir Hamzagic/ATAImages


Prema zvaničnoj biografiji Mila Đukanovića, Lidiju i njega spojila je košarka sada već davne 1980. U srednjoškolskim danima supruga ovog političara nastupala je za KK "Budućnost", a u međuvremenu je stekla zvanje pravnice.
Zajedno su proveli osam godina pre nego što su stupili u brak 1988, kada su dobili i sina Blaža, i pre nego što je Đukanović došao do prve političke funkcije.

 

Koliko je poznato, na početku ljubavi par je živeo podstanarskim životom u Dalmatinskoj ulici u Podgorici, a zajedno su dobili jednog sina, koji im je podario dvojicu unuka. Stariji od dečaka nazvan je po deki – Milo, a mediji su pisali da je kršten u Carigradskoj patrijaršiji.

 

Porodica Mila Đukanovića
Porodica Mila Đukanovićafoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Kako su pisali crnogorski mediji, Lidija je svojevremeno radila u Prvoj banci, najstarijoj finansijskoj instituciji u Crnoj Gori.


Ona se u javnosti sa suprugom pojavljuje se vremena na vreme, ali ne daje intervjue. Ipak, neko vreme je medijima kružila njena čuvena izjava om tome zbog čega voli svog supruga – "ne zato što je njen suprug i funkcioner, već zato što je svaki dan bez njega izgubljen".

 

Milo Đukanović je od 1980. godine sa Lidijom Kuč
Milo Đukanović je od 1980. godine sa Lidijom Kučfoto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Lidija Đukanović spada i u najbolje odevene supruge političara na našim prostorima, a njene modne kombinacije obično potpisuju prestižni modni brendovi.


Tako je tokom susreta sa političkim vrhom Španije prošle godine nosila plisiranu i dezeniranu haljinu britanske modne kuće Emilia Wickstead, čije modele obožava princeza od Velsa Kejt Midlton, i elegantnu torbicu s potpisom brenda Dior.

 

Francuski brend bio je njen izbor i na jednom protestu u Podgorici 2022. godine, kada je ponela sportski prsluk čija cena premašuje 4.290 evra.

Ipak, posebno rado nosi odeću italijanske kuće Valentino, pa je na jednoj večeri u Parizu 2021. ponela otmenu haljinu A-kroja ovog brenda.

 

Lidija i Milo Đukanović u Parizu
Lidija i Milo Đukanović u Parizu foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

makonda-tracker