samo je smrt mogla da ih razdvoji

Zbog njega su je nazivali IZDAJICOM, oduzeli su joj stan, pretili SMRĆU: Znate li ko je bio NAJVEĆA LJUBAV Mire Furlan?

0

Čuvena glumica Mira Furlan preminula je pre 2021. godine i iza sebe je ostavila sina i supruga 

foto: Iris Edinger / Zuma Press / Profimedia
foto: Iris Edinger / Zuma Press / Profimedia

Jedna od najboljih srpskih glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini. Ostvarila se u velikom broju domaćih serija i filmova, a ipak su joj oduvek bile najdraže daske koje život znače.

 

Tokom karijere kolege su je obožavale, a njena smrt pogodila je mnoge "kao grom iz vedra neba". Ipak, taj gubitak najviše je pogodio njene najvoljenije, supruga Gorana i sina Marka.

 

Život Mire Furlan je bio veoma buran. Jedna od najvažnijih stvari u njenom životu desila se 1986. godine kada je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu.

 

 

Mira je živela na relaciji Beograd – Zagreb, a teških devedesetih godina glumica je doživela svojevrsni linč od strane hrvatskih medija.

 

Početak devedesetih godina za nju je bio veoma mučan. Pojedini mediji su je optužili da se priklonila Srbiji, zbog supruga koji je srpske nacionalnosti  i objavljivali su tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

 

Nije prošlo mnogo vremena, a Miri je uručen otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu. I tu torturi nije bio kraj.

 

Život Mire Furlan bio je protkan teškim dramama
Život Mire Furlan bio je protkan teškim dramamafoto: Profimedia

Osim što su joj oduzeli platu, pravo da radi posao koji voli, nisu se tu zaustavili. Ubrzo, glumica je ostala i bez stana koji je nasledila od bake. Da bi stvar bila još teža i komplikovanija Mira je nekada dnevno dobijala i po 50 pretnji smrću.

 

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Ko joj se jedini našao od pomoći i koje je sve poslove obavljala da bi preživela.

 

 

Venčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav. 

 

- Popeo se na jarbol broda koji nas je vozio od Hvara do Visa. Gledajući ga kako se jednom rukom drži na tom neopisivo visokom jarbolu, shvatila sam da je to čovek koji se ne boji. Konačno, rekla sam u sebi. Moji dotadašnji susreti sa osobama suprotnog pola uglavnom su bili susreti sa potpuno isprepadanim muškarcima - ispričala je Mira, pa je dodala:

 

Suprug Mire Furlan teško je podneo gubitak supruge
Suprug Mire Furlan teško je podneo gubitak supruge foto: Damir Dervišagić

 

- Panični strah od žena je ujedno i izvor nasilja prema ženama koje obeležava ove prostore. Taj strah i ta mržnja koja iz njega proizlazi takođe su po mom mišljenju bili i razlog linča moje malenkosti početkom devedesetih - kroz smeh je ovu priču o osvajanju od starne Gorana glumica podelila u javnosti.

 

 

makonda-tracker