da li ste znali?

Obožavali smo je u kultnim jugoslovenskim serijama: Ova glumica VANSERIJSKOG talenta je MAJKA Marka Janketića

0

Porodica velikih umetnika o kojima ne znate toliko mnogo detalja.

foto: Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Slavni glumac Mihailo Janketić je iza sebe ostavio veliki broj uloga po kojima će ga generacije pamtiti. Ljubav prema ovoj umetnosti je preneo i na svoju decu, pa je tako sin Marko jedan od uspešnijih glumaca mlađe generacije.

 

Pored Marka, Miša je sa suprugom Svjetlanom dobio još troje dece, a ćerka Milica je takođe uspešna glumica. Jednom prilikom, ona i Marko su otkrili kako nije uvek bilo lako nositi prezime Janketić.

 

- Moje prezime je mač sa dve oštrice. Često sam imala privilegije zbog prezimena Janketić, a bivalo je i obrnuto. Moj tata je uvek imao poverenje u mene i smatra da bi o svemu trebalo sama da odlučujem. Njegov najčešći savet je: Ti najbolje znaš šta treba, pa tako i uradi - govorila je Milica.

 

Miša je sve do smrti bio u braku sa 12 godina mlađom glumicom i balerinom Svjetlanom Knežević. Ona je rođena u Sarajevu, a vanserijski talenat joj je doneo zavidnu karijeru.

Televizijska publika je pamti po ulogama u čuvenoj jugoslovenskoj seriji Grlom u jagode, a potom je imala manje uloge i u Porodičnom blagu, gde je igrala Listerovu ženu, a i u seriji Stižu dolari.

Podsetimo, Marko toliko dobro čuva svoj život od javnosti da se identitet njegove supruge ne zna, a tek nedavno se saznalo i da će postati otac po drugi put.

– Mama je divna žena, ne bavi se javnim poslom. Razumeli smo se i sporazumeli iz prve što je, pored velike ljubavi i međusobne privlačnosti, presudno uticalo da izgradimo kvalitetan odnos – rekao je glumac jednom za Gloriju.

 

 

 

makonda-tracker