dom pun ljubavi

"Rekla sam mu da ne mogu više": Jelena Đoković se prisetila kako je Novak pokazao da je tata i suprug za primer

0

- Stefan i ja imamo posebnu vezu, ali Novak i Tara još više - kaže Jelena.

foto: Novak Đoković Instagram
foto: Novak Đoković Instagram

Dok Novak Đoković ovih dana bije bitke u Australiji kako bi još jednom prigrlio trofej na svom omiljenom turniru, njegova supruga Jelena je pričala o tome kako se snašla u ulozi mame, kako izgleda roditeljstvo sa Novakom, kao i o izazovima sa kojima su se susretali u svom odnosu.

 

Sama Jelena je počela da se priprema za majčinstvo i pre nego što je rodila prvo dete, i to kroz rad sa fondacijom. Iako joj je teorijsko znanje dosta pomoglo, ispostavilo se da u praksi nije baš sve kao u knjigama.

 

Nole i Jelena su se, nakon što su postali roditelji, u početnom periodu pravili da se "jedna mala beba" neće mnogo da promeni njihov život.

 

- Mislila sam da će meni to doći sve spontano i lako, ali sam shvatila da i život ima mnogo čemu da me nauči. Meni je bilo izazovno jer smo se mi kao pretvarali da se ništa nije promenilo. Jer, Novakova karijera je bila u punom jeku, njegovi ciljevi i ambicije su bili poprilično visoki i mi smo se pretvarali da jedna mala beba može sve to da isprati i mi sa njom i da neće bitno promeniti, naš ritam naših putovanja - kaže Jelena.

 

Ipak, sve se promenilo. Jelena je preuzela veći deo roditeljskih obaveza na sebe, kako bi Nole imao više vremena za treninge. Novak je odigrao sjajnu tenisku sezonu, ali u jednom trenutku Jelena je imala malu krizu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- Potpuno nas je poremetilo. Ja sam preuzela sve na sebe, da bih Novaka rasteretila. Imala sam i pomoć srećom, i moram da priznam da je te Stefanove prve godine Novak bio nepobediv. Završio je kao prvi na svetu i sve je bilo lepo, tako da je on zaključio da to nama lako ide, ali onda je ona druga godina bila kada sam ja rekla "ja ne mogu više, ovo je mnogo naporno" - kaže Jelena Đoković.

 

Jelena priznaje da se i danas susreću sa brojnim izazovima, ali da je sve mnogo lakše pošto je Novak uvek tu za sve i, osim sporta, posvećen je i porodici.

 

 

- Prošla sam određeni stepen edukacije i šta roditeljstvo iziskuje od majke i oca i imam mnogo sreće što je Novak takav partner i puno ljubavi dobijamo i kada je sa nama, posvećen je i sve ispada mnogo lakše kada porodica živi u zajedništvu i ljubavi - kaže Jelena Đoković.

 

Jelena priznaje da je iznenađena koliko lako se Novak "prebacio u pelene". Otkriva i da ona ima posebnu vezu sa Stefanom, a Novak sa Tarom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- Ja sam iznenađena koliko se on dobro prilagodio, s obzirom na to koliko je on veliki profesionalac posvećen svojoj karijeri. I bila sam jako iznanđena kako se on tako uspešno prebacio i u pelene i da prohodamo. Sa našom ćerkom je jako blizak i mislim da taj odnos između tate i ćerke je vidljiv kod nas u kući. Stefan i ja imamo posebnu vezu, al njih dvoje baš - kaže Jelena,

 

Kako kaže, u potpunosti je srećna u zajednici sa Novakom, i što njih dvoje predstavljaju tim. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- Mnogo sam srećna što je baš on moj životni partner i što je roditelj sa mnom. Pokušavamo da se sinhronizujemo i da pred decom budemo tim - kaže Jelena za RTS.

 

 

makonda-tracker