bilo je - vatreno

BOŽE, IMAMO RUPU U BALONU Novak: Zaprosio sam Jelenu u balonu koji se zapalio, dok sam ja klečao sa prstenom, ona je...

0

Način na koji je Novak zaprosio Jelenu bio je po mnogo čemu nesvakidašnji.

 

Jelna i Nole
Jelna i Nole foto: Novak Đoković Instagram

 

Novak i Jelena Đoković poznaju se još iz tinejdžerskih dana kada su išli zajedno u školu, tačnije Sportsku gimnaziju u Beogradu. Njihovo poznastvo je vremenom preraslo u ljubav, ali u početku njihove veze nije sve bilo tako bajno.

 

Zbog Novakovih teniskih obaveza oni su jedno vreme morali da održavaju vezu na daljinu i nisu imali prilike da se viđaju suviše često. Oboje se toga sećaju kao jednog težeg perioda, koji je njihova ljubav pobedila.

 

Nakon nekoliko godina veze, Nole je odlučio da zaprosi Jelenu. Šmeker kao što je Novak osmislio je ceo scenario prosidbe. Trebalo je sve da bude neobično i da predstavlja iznenađenje za Jelenu. Međutim, ono što se desilo Nole nije mogao da ni sanja, pa je sled događaja uspeo da iznenadi i njega samog.

 

Nole je svoju, tada devojku, Jelenu Ristić, želeo da zaprosi iz vazduha u balonu. To je bilo 2013 godine. No nije sve krenulo kako je jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta zamislio.
 

 

- Iznajmio sam dva balona, u jednom smo bili Jelena i ja, a drugi je trebalo da pusti poruku na kojoj piše: "Hoćeš li da se udaš za mene?" Problem je nastao kada se balon zapalio! Jelena je počela da paniči: "O Bože! Imamo rupu u balonu! - pričao je Nole u emisiji Grejema Bejsindžera.

 

 

Nole je jedan od sportista sa najboljom koncetracijom, što je dokazao i u ovoj situaciji. Nije dao ga ovaj iznenadni događaj izbaci iz fokusa i obratio se čoveku koji je upravljao balono.

 

- Okrenuo sam se ka vozaču i rekao 'Molim te, pomozi. Propustiću prliku. U tom trenutku se pojavio drugi balon sa porukom. Kada se Jelena okrenula da vidi šta piše, ja sam kleknuo i izvadio prsten. Tako smo se verili - ispričao je Nole

 

 

A jedan od najlepših i najluđih doživljaja u njihovim životima je opisala i Jelena iz svog ugla,

 

- Onda sam videla drugi balon na kojem se pojavila, kako sam tada mislila, reklama. Pomislila sam "Da li je on lud, šta će ova reklama u to doba", a onda sam tek pročitala šta piše. Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom - otkrila je Jelena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Nakon ove filmske prosidbe nole i Jelena su uzeli 2014. na Svetom Stefanu, a svega četiri meseca kasnije u Monte Karlu rodila se njihovo prvo dete - sin Stefana.

 

- Kada sam dobio sina, svet mi se okrenuo naopačke. Do tada mi je tenis bio sve i sve se vrtelo oko mene. Moji najbliži su se žrtvovali da bih ja davao svoj maksimum na terenu. Zbog prirode posla postao sam sebičan. Odjednom se sve promenilo. U početku sam morao sebe da podsećam da više nisam sam, da imam sina. U tome su mi pomagali supruga, majka, otac, braća... Sada kada dođem kući sa treninga, ostavljam reket i ne razmišljam o tenisu. Trudim da budem najbolji muž, otac i teniser. Zahtevno je, ali nije nemoguće - ispričao je naš teniser u emisiji "Da možda ne".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Tri godine kasnije srećni par je dobio i ćerkicu Taru, simoboliku čijeg imena je Nole objasnio.

 

- Naša ćerka je jednim delom dobila ime po planini Tara, koja je divlja i skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje - rekao je Nole.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

I sada, nakon svega što su prošli zajedno, Nole kaže da i oni s vremena na vreme imaju rasprave, ali da je to sve jedan simpatični deo njihovog odnosa.

 

- Jelena mi je najveća podrška! Sposobna je, ambiciozna i jaka. Ali sa njom se najviše i svađam. Ne naređujem joj, jer da to volim da radim, bio bih u vojsci. Samo se raspravljamo, ali najslađe je kada se mirimo - priznao je Novak.

 

 

makonda-tracker