veliki zavodinik

Brat mu je poznati glumac, sestre neviđene lepotice: Da li znate kako izgleda porodica Petra Benčine? (FOTO)

2

Naš poznati glumac Petar Benčina pobrao je simpatije publike nakon što je odigrao mestralnu ulogu u filmu "Toma"

foto: Instagram
foto: Instagram

Mladi glumac i suprug naš glumice Tamare Dragičević, Petar Benčina odigrao je mnoge uloge u domaćim serijama i na daskama koje život znače.

 

Domaća publika je uživala gledajući ga kao doktora Aleksu Hadži-Popovića u filmu "Toma". Ipak, retko ko zna da Petar nije jedini dramski umetnik u svojoj porodici.

 

 

Četiri godine stariji od njega je Igor, koga smo gledali u serijama "Crna svadba" i "Grupa".

 

- Petar i ja smo se još kao mali zarazili glumom. Igrali smo zajedno u pozorištu, a snimamo zajedno i film "Volja sinovljeva". Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je bitan kompromis i obično uvažavamo onaj predlog čiji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac — brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac - ispričao je za TV magazin Igor Benčina.

 

Igor je glumu završio u klasi Nebojše Dugalića. Debitovao je u filmu "Karaula" Rajka Grlića, a šira publika je njegov talenat mogla da vidi i u filmu "Zlatni dečko".

 

Petar i Igor Benčina
foto: Nemanja Nikolić

 

Petar je oženio našu lepu glumicu Tamaru Dragičević, s kojom ima dvoje dece. Ipak, ono što o njemu retko ko zna jeste da on ima i brata i dve sestre bliznakinje, koje su prave lepotice.

 

Petra svi dobro znamo, mladi glumac je diplomirao glumu 2008. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, član je Beogradskog dramskog pozorišta od 2010. godine.

 

 

Dobitnik je nagrade Beogradskog dramskog pozorišta za višegodišnji doprinos BDP-u u pozorišnom životu Srbije “Tatjana Lukjanova” 2012. godine. Glumac se bavio i sinhronizacijom animiranih i igranih filmova i serija na srpski jezik.

 

Petar i Igor imaju i sestre bliznakinje, Nadu i Anu. Kao porodica vrlo su privrženi jedni drugima, pa su uvek tu kada je potrebno, i u dobru i u zlu.

 

 

Njegova druga sestra Ana ne voli da se eksponira u javnosti. Ona obožava rad sa decom, drži časove plesa u svojoj plesnoj školi, a pored baleta, zaljubljenik je pčelarastvo, kampovanje, planinarenje i ekstremni sportove.

 

Nada nedavno diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka, voli životinje, posebno konje, a jedno vreme je živela u Rusiji, gde se preselila zbog tadašnjeg momka, a sadašnjeg supruga Dražena.

 

 

makonda-tracker